«Northug hysjet på hele Sverige etter gullet»

Igjen har Petter Northug jr. vist at han er uslåelig på oppløpet - nå frykter svenske medier det verste fra sitatmaskinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så skjedde det igjen. Nok en gang måtte Sverige se Norge gå inn foran dem på en VM-stafett. Og nok en gang var det fordi de ikke klarte å hamle opp med verdens beste spurter - Petter Northug jr.

Svenskene har allerede gjort et godt mesterskap. Med individuelle gull til Charlotte Kalla og Johan Olsson i tillegg til sølv på stafett og teamsprint på kvinnesiden, har de svenske utøverne gitt hjemmepublikumet mye å juble for.

– Frykter det verste
Men så var det denne herrestafetten da, Calle Halfvarsson mot Petter Northug jr., Norge mot Sverige foran 50 000 tilskuere på Lugnet Stadion.

– Vi visste det jo. Vi visste at dersom ikke Richardsson, Olsson og Hellner klarte å legge Norge langt bak seg, så ville gullet være borte. Vi visste at dersom Calle Halfvarsson og Petter Northug skulle gå sammen ut på den siste runden, så var det bare én slutt på dramaet - og slik ble det.

FRYKTER NYE SPRELL: Slik så framsiden til den Expressen.se ut like etter Norge tok stafettgullet.
FRYKTER NYE SPRELL: Slik så framsiden til den Expressen.se ut like etter Norge tok stafettgullet.

Det skriver Tomas Petterson - journalist og kommentator i svenske Expressen. Nå frykter han hva Northug, som er kjent for sitt rivaliserende forholdt til svenskene, vil finne på i møte med media.

– Et idrettsdrama er over i sporet. Nå venter etterspillet foran mikrofonen med samme nordmann i hovedrollen. Jeg frykter det verste, skriver han.

– Hysjet på hele Sverige
Northug har terget på seg våre naboer med å stoppe opp og vente på Hellner under stafetten i Oslo i 2011. To år senere trakk han på skuldrene etter å ha ydmyket Calle Halfvarsson på oppløpet i Val Di Fiemme.

I dag valgte den norske spurtkongen å sette pekefingeren foran nesen og hysje på publikum. En gest også resten av det norske laget slengte seg på.

Det har de svenske avisene hengt seg opp i. 

«Spurtvann - firade med hyschgest», skriver svenske Sportsbladet.

Expressen slår stort opp med «Nya gesten - Northug hyschade Sverige efter guldet».

På pressekonferansen fikk Northug spørsmål om gesten. 

– Vi er på bortebane. Vi må prøve å stilne publikum, svarte 29-åringen.

– Et veldig bra mesterskap
Dermed må svenskene se Northug gjøre et nytt godt mesterskap. Nordmannen står med tre gull før mesterskapet avsluttes med den tradisjonsrike femmila på søndag. 

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle ha tre gull etter stafetten. Det har vært et veldig bra mesterskap. Nå er det bare å komme seg ned på jorda og gjøre en god jobb frem mot søndagen, sier Northug til TV 2 etter triumfen.