Linn Skåber til TV 2

– Akkurat nå er livet helt perfekt! sier komiker Linn Skåber (44). Til høsten blir hun å se i Norske Talenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komiker og skuespiller Linn Skåber (44) er denne våren aktuell med sin egen oppsetning, Pieta, på Oslo Nye. Mest kjent er hun fra sin rolle i panelet i Nytt på nytt. Nå blir hun imidlertid å se i et helt annet program på fredagskveldene – hun har nemlig gått over til TV 2 og skal være dommer i Norske Talenter.

– Dette er et eventyr som jeg får være med på! Det jeg gleder meg mest til er å dra ut til andre byer og se hva som finnes og hva som rører seg der. Vi skal til mange fine steder og finne kule folk, sier Skåber.

Hun blir ønsket varmt velkommen av Mia Gundersen (53), som har vært dommer i talentkonkurransen siden 2008.

– Det er så kjekt å ha henne med! Jeg har beundret Linn veldig lenge. Hun har fått til veldig mye og hun har en veldig stor varme. Vi kommer til å få det helt fantastisk! sier Mia.

– Bommerter er mest interessant

Skåber har årevis med erfaring fra underholdningsbransjen, og det nervepirrende øyeblikket når man står på en auditionscene er en situasjon hun er vant med.

– Jeg leter etter mennesker som vil formidle noe, som prøver på det og kanskje får det til. Jeg har selv søkt teaterskolen fem ganger før jeg kom inn. Jeg vet hva det handler om når man står der og skal prestere. Jeg har gjort mange bommerter og mye riktig – men bommerter er det mest interessante, sier Skåber.

– I bommertene ligger det aller mest sårbare, og det er det vi faller for, sier Skåber.

– Hvordan blir det å avvise unge, håpefulle talenter?

– Når du sier det sånn, så får jeg nesten lyst til å begynne å grine. Men jeg skal nok forklare dem at det finnes andre veier ut i et samfunn enn Norske Talenter, sier hun.

Vet ikke hvor lenge hun blir i TV 2

Og når audition-rundene begynner for alvor i mars, er det ingen tvil om at hennes 12 år gamle sønn Niels skal være med.

– Det har han allerede sagt at han skal. Han sa at det var bra jeg skulle være dommer fordi det er veldig mange 12-åringer som ikke vet hvem jeg er. Da sa jeg at det var en god grunn til å være med, ler Linn.

Men om hun har kommet til TV 2 for å bli, det vil hun ikke si sikkert:

– Jeg er litt forrædersk sånn. Jeg liker å hoppe fra tue til tue. Det er sånn jeg har gjort hele livet, forteller hun.

Har forlatt singeltilværelsen

Bortsett fra øyebetennelsen som plager henne og som gjør at hun må bruke solbriller for å skåne de hovne øynene, er livet til Linn Skåber perfekt akkurat nå. Tidligere denne uka ble det kjent at hun har fått seg kjæreste – nemlig bassisten Simon Malm (41), kjent fra Babelfish.

– Vi møttes gjennom noen kjente. Vi driver med noe av det samme. Jeg falt for han fordi han er en veldig fin fyr, og han er et godt menneske.

– Hvordan var det å forlate singeltilværelsen?

– Jo, det går fint. Jeg har alltid svitchet litt på det. Sånn har livet mitt vært. Det er ikke alltid pressen får tak i hva jeg driver med. Jeg er veldig fornøyd med hvordan ting er akkurat nå. Akkurat nå er livet helt perfekt! smiler hun.