Weng vil feire gullet med pølser og McDonald's

Brukte McDonald's som terapi etter skuffelsen på tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2): Heidi Weng er definitivt ingen a4-utøver. Da hun kom i mål til en 22. plass på tirsdag var Weng veldig skuffet.

Smørefiaskoen var så tung å svelge at hun måtte vekk fra hotellet. Da var løsningen like om hjørnet. Noen få steinkast fra utøverhotellet lå McDonald's.

– Jeg ville helst ikke ha kontakt med noen. Jeg måtte dra på McDonald's for å få et helt annet fokus, for jeg var skikkelig lei meg. Derfor smakte det så utrolig godt. Vi må jo feire som svenskene alltid gjør, selv om jeg ikke hadde noe å feire på tirsdag. Jeg er veldig glad i McDonald's, sier Weng.

Etter stafettgullet røper Weng at hun har planer om et nytt besøk.

– Kanskje jeg og svenskene drar dit. Jeg er veldig glad i pølser og McDonald's. Da blir det sikkert det i dag, smiler Weng.

Therse Johaug, Marit Bjørgen, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk ikke hamburger-abstinenser som Weng etter fiasko-tirsdagen.

– Jeg gikk på hotellet, dusjet, spiste lunsj og flirte. Jeg vet at vi kan så mye mer enn det vi presterte. Jeg kjente at jeg ikke tok det så tungt innover meg, sier Johaug.

Hun var redd for at Wengs følelser i målområdet kunne ta overhånd.

– Jeg var redd for at hun skulle ta imot Marit før mållinjen, for da kunne vi blitt disket. Men hun klarte å holde igjen. Det er utrolig deilig for Heidi at hun fikk den revansjen, sier Johaug. 

Weng forteller at nervene var i høyspenn før første etappe. Været gjorde ikke Weng mindre nervøs.

– Rett før start begynte det å snø. Da tenkte jeg "fader heller, dette skal ikke skje". Men jeg var så fornøyd at snøen holdt seg unna. Det er så deilig å ha like gode ski som alle andre, og ikke minst bedre, sier Weng.

Johaug forteller at smørerne la seg flate etter fadesen på tirsdag. 

– De beklaget veldig og var kjempelei seg. Vi sa til dem at vi hadde tatt fem gull tidligere i mesterskapet, og at de ikke måtte deppe over bommen. Gjort er gjort. Det som er bra er at det kommer nye skirenn, sier Johaug.