«Iskrigerne» fikk uventet telefon da Tiril Eckhoff slet

Nå har 24-åringen fått energien og humøret tilbake. 

TRYSIL (TV 2 Sporten): Snaue to uker etter verdenscuprennene i Holmenkollen, der Tiril Eckhoff var langt nede mentalt, framstod 24-åringen som et forvandlet menneske under dagens pressetreff på Trysil.

Smilet, latteren og overskuddet virker å være tilbake - og det er gode nyheter med VM i Kontiolahti like rundt hjørnet.

– Fantastisk deilig for hodet
Eckhoff legger ikke skjul på at hytteturer til området rundt Beitostølen, sammen med venninner og kjæresten Ånund, har gjort godt.

– Jeg har trent og kost meg, og vært på tur uten internett og mobil. Det har vært fantastisk deilig for hodet. Det gjør at jeg kommer her med masse overskudd, sier hun til TV 2 Sporten.

– Jeg fikk lov til å reise min vei og være i fred. Det valget er jeg veldig fornøyd med, legger hun til.

Eckhoff hadde gått alt av verdenscup i forkant av Holmenkollen og var sliten både fysisk og psykisk da hun skulle imponere på hjemmebane. Til tross for en oppløftende 8. plass på sprinten leverte hun følgende melding da TV 2 Sporten spurte hvordan de siste dagene hadde vært:

– Jeg har fått skikkelig gjennomgå av folk rundt meg, som presser meg til å gjøre ting jeg ikke vil.

Et forhåndsavtalt intervju kvelden i forveien, på en ellers pressefri dag, var med på å utløse den sterke reaksjonen hos Eckhoff da.

– Hun er velkommen til Jordal
Nå kan hun smile litt av det.

– Jeg var veldig sliten, men lærte mye av det også. Det ble litt mye, og det gikk utover humøret. Jeg er ikke så vanskelig å lese. Da var det godt å få litt fri, se på VM i Falun og hvor bra de gjør det der, og «Iskrigerne». Det er godt å bli inspirert av andre, sier hun.

Faktisk er Eckhoff såpass begeistret for «Iskrigerne» at kjæresten Ånund kontaktet VIF-direktør Jan Tore Kjær i Kollen-uka, og forhørte seg om mulighetene for at Tiril kunne få en omvisning på Jordal og prøve seg litt på isen.

– Det var overraskende, jeg fikk en melding og syntes det var artig. Hun var interessert i å komme hit og gå på skøyter. Det er bra trening, så hun er velkommen når som helst etter VM, sier Kjær.

I går signerte «Iskrigerne» to store plakater som en hyggelig overraskelse til Eckhoff - en gest 24-åringen setter stor pris på.

– Wooow! Med underskrifter også. Så sykt fint og søtt, de har jo tegnet hjerter og greier! Nå blir jeg skikkelig rørt, utbryter Eckhoff da TV 2 overleverer plakatene.

– De skal opp på veggen. På soverommet! lover hun.

– Jeg er innmari dårlig
Eckhoffs største favoritt i serien er muligens av det litt uventede slaget: Materialforvalteren Roar Holmen.

– Han virker sykt rå, sier hun.

Hockeygutta lover Eckhoff en varm velkomst når hun tar turen innom Jordal etter VM i Kontiolahti.

– Det er mange i garderoben her som er mer enn villige til å lære henne å gå på skøyter, sier kaptein Brede Csiszar med et glis.

– Jeg har fått tilbud om å være med og spille, så det skal jeg benytte meg av. Jeg er innmari dårlig, men det er veldig gøy å spille hockey, svarer Eckhoff.

Enn så lenge må hockeygutta nøye seg med et kalenderbilde av skiskytteren: 24-åringen er nemlig januarpiken i IBUs årlige kalender i 2015 - og det bildet henger for øyeblikket på dusjdøra i hockeygarderoben.

– Hvor lenge blir det hengende?

– Jeg tipper at Jonas Knutsen tar det med seg hjem etter treninga, flirer VIF-profil Erik Follestad.

– Ikke umulig det, svarer Knutsen.