Leverkusen  snudde trenden mot Atlético Madrid

Bayer Leverkusens 22-årige målvakt stengte målet for de spanske gjestene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayer 04 Leverkusen – Atlético Madrid 1–0

Bayer Leverkusen vant første oppgjør i åttedelsfinalen mot Atlético Madrid 1-0 på hjemmebane i Leverkusen etter scoring av Hakan Çalhanoğlu tidlig i andre omgang.

Helrød start
I hjemlig liga er Leverkusen inne i en tung periode med kun én seier de siste seks kampene.

I forkant av kampen uttalte Leverkusens manager, Roger Schmidt, at mesterligakampen var en god mulighet for å komme tilbake i vinnersporet.

Les også: Arsenal fikk Berba-sjokk

Et langskudd signert Leverkusen og Emir Spahic fra drøyt 20 meter rett i tverrliggeren 27 minutter ut i første omgang tente hjemmepublikumet etter en noe defensiv start på kvartfinalen.

Sterkt keeperspill
De rødkledde gjorde det svært vanskelig for gjestelaget Atlético Madrid å komme til avslutninger, og spanjolene hadde ikke første skikkelige målsjanse før etter 38 minutter.

Mario Mandzukic prøvde å lobbe ballen over målvakten, men Bernd Leno (22) i Leverkusen-buret var raskt tilbake og bokset ballen unna Antoine Griezmann, som sto klar til å stange inn 1-0 til gjestene.

22-årigen ble raskt aktuell igjen. Leno viste nok en gang frem ferdighetene da han reddet Tiago Mendes´ skudd på volley fra sju meters hold to minutter på overtid.

Leverkusen hadde gått lengst av alle de 16 lagene i kvartfinalene uten scoring før oppgjøret med Atlético Madrid. Den 254 minutters lange tørketiden tok slutt tolv minutter ut i andre omgang da tyrkiske Hakan Çalhanoğlu smalt ballen i nettet.

Ingen Torres-redning
Fernando Torres ble byttet inn etter 64 minutter. Ti minutter senere stanget han ballen i mål fra knestående. Men ballen hadde vært over dødlinja og be annullert til store protester.

Det ville seg ikke helt for Atlético, som i Primera División holder en solid tredjeplass og bare har avgitt poeng på tre av de siste ti kampene i Spania.

Det hjelper ikke at Mendes drar på seg kveldens andre gule etter å ha taklet Karim Bellarabi. Med ti mann i siste del av kampen, hadde Leverkusen initativet. Men vertene klarte ikke å doble på hjemmebane. D har ett mål med seg når returoppgjøret spilles 17. mars på Estadio Vicente Calderón i Madrid.

Finalen i Mesterligaen går 6. juni.

Mer om kampen kan du lese her