Bronse-Gløersen vil ha stafettplass: – Føler jeg fortjener det

Anders Gløersen synes selv han har gått seg inn på laget, og får støtte av TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Camp Falun 24-7 her!

Falun/Bergen (TV 2): Svenskene kan glise godt i VM-byen Falun om dagen. Onsdag fulgte nemlig Johan Olsson opp Charlotte Kallas gulløp og vant onsdagens 15 kilometer på suverent vis.

Den svenske veteranen har kun gått ett (!) eneste verdenscuprenn denne sesongen, men viste likevel forrykende gullform på Lugnet. 34-åringen sikret seg til slutt gullet 19,2 sekunder foran sølvvinner Maurice Manificat.

For Norge ble det ikke en like gyllen dag, men de norske gutta kan uansett ikke skylde på smøreproblemer. Farten i sporet var rett og slett ikke høy nok til å kjempe om gull. 

Bronse-Gløersen: – Veldig fornøyd

Anders Gløersen reddet likevel den norske æren i Falun og knep til slutt en sterk bronsemedalje.

– Jeg er veldig fornøyd med å få medalje. Jeg har jobbet for dette i hele år, men har egentlig ikke turt å si at medalje er målet. Jeg ønsket å gå dette løpet og gjøre det så bra som mulig, sier han til TV 2.

– Var du redd for å ikke bli tatt på alvor?

– Ja, jeg var nesten det. Jeg trodde selv det skulle være mulig med medalje. Og jeg har fått gode resultater underveis, som jeg har vært fornøyd med. Jeg stilte til start i dag med et håp om å være med å kjempe om medalje, sier Gløersen.

28-åringen lå godt an til å kjempe om gullet underveis, men tapte mye til Olsson mot slutten. De siste to kilometerne tapte Gløersen hele ti sekunder til svensken. 

– Jeg kjente det røynet på mot slutten. Det gikk for sakte. Da jeg hadde tre kilometer igjen, så ropte de norske trenerne «Du går for gull!». Men jeg merket at jeg var så stiv at jeg ikke gikk for gull, sier han med et smil.

– Surt at sølvet røk

Gløersen var 19,2 sekunder bak Olsson i mål, mens Manificat bare var drøye sekundet foran.

– Det var litt surt at sølvet røk på slutten der. Men jeg kjente at sekundene gikk fort. Når du blir stiv på dette føret her, så går det sakte. Sånn er det, sier han.

VM-medaljen viser uansett at Gløersen er i kjempeform. Han melder seg også for alvor på i kampen om en av stafettplassene til Norge.

Den sjansen synes Oslo-karen at han bør få.

– Jeg synes jeg har gått stabilt bra på 15 kilometer. Nå er det bare 10 kilometer på stafetten, og det skal ikke passe meg så veldig mye dårligere. Jeg føler jeg fortjener en plass, men det er flere andre som går fort også, sier han.

En av dem er Finn Hågen Krogh, som ble nest beste nordmann på 15-kilometeren med 5. plass og har tidligere vært utpekt som et sikkert kort på den nest siste etappen.

Hjelmeset: – Nå er Gløersen på laget

TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset holder likevel en knapp på Gløersen for øyeblikket.

– Både Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen fortjener plassen, men begge kan dessverre ikke gå. Basert på dagen i dag, så skal Gløersen få gå den etappen. Akkurat nå er det Gløersen som er på laget, sier han til TV 2.

Krogh selv vil si minst mulig om stafetten.

– Jeg skal ikke ta ut noe lag her nå. Det er vanskelig å si, og det skal ikke bare vurderes utfra i dag. Det er mange som fortjener plassen, sier han til TV 2.

–  Det blir et vanskelig uttak, men Norge vil stille med et sterkt lag uansett om det er meg eller Gløersen, sier Krogh.

Fire nordmenn blant topp-ti

Bak Gløersen og Krogh var det solid laginnsats fra de norske gutta. Chris Jespersen og Sjur Røthe tok henholdsvis 8. og 9. plassen, noe som ga fire nordmenn inne blant topp-ti.

Det er en solid opptur fra kvinnenes 10 kilometer, der beste norske løper endte helt nede på 22. plass.

Det var smøresjef Knut Nystad lettet over.

– I dag smakte denne bronsen veldig godt. Både for han og for laget, sier Nystad til NRK.

Petter Northug hadde på sin side en tyngre dag i sporet og endte helt nede på 62. plass – 04.44 bak Olsson.