Her er bilen som er smartere enn konkurrentene

Elbil og firehjulstrekker.

Den har nylig debutert på bilutstillingen i Chicago – her er Kias nye konseptbil Trail'ster.
Den har nylig debutert på bilutstillingen i Chicago – her er Kias nye konseptbil Trail'ster.

 Kia har brukt et par uker på å gi oss små smakebiter på en bil som virkelig kan bli en suksess i Norge. Nå er den offisiell – og har debutert på bilutstillingen i Chicago.

Vi snakker om konseptbilen Kia Trail'ster som i utgangspunktet et hybridbil, med både bensin- og elmotor. Men det er ingen hemmelighet at dette etter all sannsynlighet skal bli en ny utgave av elbilen Soul Electric, med firehjulstrekk. 

Bare en forsmak 

Det gjør med ett Soul Electric enda mer attraktiv på det norske markedet. Soul markerer seg i dag med litt mer rekkevidde enn de fleste konkurrentene, med særpreget design - og med gunstig prislapp.

Så ble da også importørens kvote borte på et blunk. Det ble raskt lange ventelister, noe Kia delvis har klart å bøte på ved å få ta inn biler fra andre europeiske importører.

Men dette kan nok bare være en forsmak. Med firehjulstrekk vil den elektriske Soul-utgaven være perfekt for svært mange norske elbilkjøpere. Og den har heller ingen direkte konkurrenter.

- Hva, er DET en Kia?!?

Vises som hybrid 

Kia har gitt Trail'ster utgaven 6,5 centimeter ekstra bakkeklaring. Den har også fått en skikkelig dose offroadstyling, her er det fullt fokus på aktiv livsstil.

Konseptbilen har også stofftak som rulles bakover. Under panseret finner vi en 1,6-liters bensinmotor, som jobber sammen med en elektrisk motor på bakhjulene. Hybridbil, altså. Det er ikke kjent om denne løsningen også vil komme i produksjon, eller om Kia vil satse kun på elektrisk utgave.

Glemt SUV kan være et godt kjøp

Tesla er først

Også innvendig har Kia gitt bilen særpreg. Her er det mye brunt skinn og aluminium. Kia sier selv at interiøret er inspirert at skiutstyr og snowboard-klær.

Den første elbilen med firehjulstrekk på det norske markedet er Tesla Model S D. Den ruller akkurat nå inn, og kommer til å bli en stor suksess i 2015.

Hvor langt unna Kia er med en firehjulsdrevet Soul Electric er ikke kjent, men teknisk sett er det neppe noe som gjør at dette bør ta veldig lang tid.

Tesla med 4x4? Du kan snike i køen 

Dette er den beste elbilen i kulda