Suárez senket Manchester City med to scoringer

Lionel Messi bommet på straffespark da Barcelona sikret seg godt utgangspunkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Barcelona 1-2

Luis Suárez (28) i scoringsform fikset et strålende utgangspunkt for Barcelona i den første åttedelsfinalen i Mesterligaen. Borte mot Manchester City scoret uruguayaneren to ganger da Barcelona vant 2-1.

Suárez-dobbel og straffemiss fra Messi
Begge scoringene til den tidligere Liverpool-spissen kom i en førsteomgang der Barcelona dominerte fullstendig. Et blekt og tamt City slapp unna med to baklengsmål i de første 45 - den første Suárez-scoringen kom etter en klønete involvering fra Vincent Kompany, den andre etter en strålende målgivende pasning fra Jordi Alba.

– Jeg er godt fornøyd med begge scoringene, sier Suárez til ITV.

City tar med seg et mål i sekken til returkampen i Catalonia 18.mars. Det sørget Sergio Agüero for da han vakkert satte inn 1-2 etter 68 minutter.

En ellers strålende Lionel Messi misbrukte sjansen til å score da han brente et straffespark på overtid. Headingen på returen fra Joe Hart sendte argentineren langt utenfor.

– Jeg håper at strafferedningen kan vise seg å være avgjørende, sier Joe Hart etter kampen.

City-keeperen er klar på at troen på avansement ikke er slått ut av hendene på de lyseblå etter en variabel prestasjon der Suárez ble dagens mann.

– Luis Suárez er en fantastisk spiller, sier Hart.

Se referat fra kampen øverst på siden! (video med tillatelse fra Viasat)

Tamt City ble straffet
Uten suspenderte Yaya Touré på midtbanen hadde Manchester City store problemer mot Barcelonas kreative garde. Men det var nok ikke bare savnet av den ivorianske midtbanemotoren som hemmet City. Et meget godt Barcelona-lag valset regelrett over et meget svakt lyseblått vertskapet i den første omgangen.

Luis Suárez viste tidlig at han var tent på scoring, og det tok ikke mer enn 15 minutter før den tidligere Liverpool-spissen slo til. Lionel Messi spilte hovmesterrollen og sendte en pasning gjennom luften mot Suárez. City-kaptein Vincent Kompany tok på seg rollen som meget gjestfri vert da han på klønete vis headet ballen i bakken, opp i egen rumpe slik at den havnet på sølvfat til Suárez. Uruguayaneren glefset velvillig til seg godbiten og banket inn 1-0 med venstrefoten.

Nesten alt handlet om Barcelona de første 45 minuttene på Etihad. 25 minutter var passert da Suárez igjen ble servert en stor målsjanse av Messi, men Joe Hart sørget for at 2-0-scoringen lot vente på seg.

For det var spørsmål om tid før kveldens andre skulle komme for Barcelona. Da kampen nærmet seg halvtimen gammel, kom den.

Lekker Jordi Alba-assist
Messi tok et par kjappe finter og dragninger utenfor sekstenmeteren. Pasningen fant en fremadstormende Jordi Alba på venstrekanten. Backen var klok og ventet akkurat lenge nok med å sende en vektet pasning inn foran målet. Der kastet Suárez ut en fot og styrte ballen inn i nettet via stolpen til 2-0-ledelse for spanjolene. 

Misnøyen steg blant hjemmesupporterne, og de lyseblå på tribunen ga klar beskjed om hva de mente om forestillingen deres helter hadde levert den første halvtimen. Barcelona fortsatte å dominere spillet inn mot hvilen - uten uttelling.

I sluttsekundene av den ordinære tiden i den første omgangen klarte City å produsere sin første virkelige farlighet. Sergio Agüero viste seg frem på høyresiden og sendte ballen på tvers til Samir Nasri. Franskmannen satte bredsiden til, men Citys første avslutning på mål i kampen var ikke god nok til å skape problemer for Marc ter Stegen.

«Et nytt City»
Det er en klisje i fotball, men City fremsto faktisk som et helt annet lag etter hvilen. Manuel Pellegrini må ha sagt noe riktig i garderoben, for City-spillerne løftet seg enormt i åpningsminuttene av den andre omgangen.

Fernando klarte ikke stokke føttene i meget god posisjon etter en corner, mens Edin Dzeko headet utenfor like etter. Så var det Nasri sin tur til å prøve seg etter et strålende forarbeid av David Silva - avslutningen til Nasri ble imidlertid stoppet etter oppofrende forsvarsspill av Javier Mascherano. 

Scoringen nærmet seg. Og på den påfølgende corneren burde den kommet. Kompany stusset ballen videre på første stolpe, og plutselig sto Dzeko helt alene på drøyt seks meter. Spissen var et kontant hodestøt unna scoring, men forsøket var svakt plassert midt på ter Stegen.

Agüero med vakker scoring
Pellegrini gjorde et par justeringer - både Wilfried Bony og Fernandinho ble byttet inn. 68 minutter var passert da sistnevnte slo en pasning frem til Silva. Han la igjen til på første berøring til Agüero, som kom i høyt tempo. Argentineren fikk ballen med seg med en berøring før han iskaldt plasserte den forbi ter Stegen. En lekker scoring av Agüero til 1-2.

City-jubelen gikk imidlertid over til oppgitte sukk drøyt 20 minutter før full tid. Gäel Clichy var uvøren da han gikk inn i duell med Dani Alves. Den franske backen bommet på ballen og pådro seg et gult kort. Det var hans andre i kampen - dermed måtte City avslutte kampen med ti spillere.

På overtid kunne vondt gått til verre for City da Pablo Zabaleta la Messi i bakken inne i sekstenmeteren. Argentineren skrittet selv opp for å ta straffeparket, men Joe Hart kastet seg riktig vei. Returen falt flott tilbake til Messi, men Barcelonas nummer ti headet utenfor. 

Dermed endte det 2-1 på Etihad.

Slik startet lagene:
Manchester City (4-4-2): Joe Hart - Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Martín Demichelis, Gaël Clichy - Samir Nasri, Fernando, James Milner, David Silva - Sergio Agüero, Edin Dzeko
Barcelona (4-3-3): Marc ter Stegen - Dani Alves, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Jodri Alba - Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta - Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar