Juventus seiret i tabbe-oppgjør

Juventus tok første stikk i åttedelsfinalen i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus – Borussia Dortmund 2-1

Juventus vant første oppgjør i åttedelsfinalen av mesterligaen mot Borussia Dortmund 2-1. 

Carlos Tévez og Juventus på hjemmebane startet best, og satt ballen i mål i det trettende spilleminuttet etter at Dortmund-keeperen mistet ballen i eget felt.

Dortmund, den tapende part i Mesterliga-finalen fra 2013, og Marco Reus fulgte opp den klønete starten på kampen. Juventus' forsvarsspiller Giorgio Chiellini sklei og mistet ballen bare meter utenfor egen sekstenmeter. Formspilleren drar med seg Juventus-keeperen, Gianluigi Buffon, mot lengste, men skyter ballen tilbake i det nærmeste hjørnet. Enkelt for Reus, som noterte seg mål nummer tre i på like mange kamper.

Se referat fra kampen øverst på siden! (video med tillatelse fra Viasat)

Borussia Dortmund sliter enormt i den tyske Bundesligaen, og jobber for å unngå nedrykk i hjemlig liga tre poeng foran SC Freiburg på kvalikplass. Noen opptur ble det derimot ikke i mesterligaenLike før pause slo Arturo Vidal ballen ut mot venstrekanten til Paul Pogba, som trer den inn i feltet inn langs bakken. Dortmund-forsvaret glapp i markeringene som gjorde det til en enkel oppgave for Álvaro Morato å sende Juventus i ledelsen enda en gang.

Den suverene lederen av Serie A holdt ledelsen i andre omgang, og vant kontrollert på hjemmebane.

Dortmund tar med seg et bortemål hjem til Tyskland før returoppgjøret, som spilles på BVB Stadion Dortmund den 18. mars.

Juventus` stjernespiller Andrea Pirlo forlot gressmatten etter 36 minutter. Han var ikke involvert i noen synlige dueller i forkant, og Juventus har ikke kommet med noen forklaring på det tidlige byttet ennå.

Hele TV 2s live-referat kan du lese her