Matic fikk redusert straff etter rødt kort – Chelsea raser

Nemanja Matics straff er redusert fra tre til to kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea har fått delvis medhold i anken av Nemanja Matics tre kampers karantene. Det engelske fotballforbundet (FA) skriver i en pressemelding at straffen er redusert til to kamper.

Dyttet motstanderen
Den serbiske midtbanekrigeren reagerte med spontant sinne etter å ha blitt taklet stygt av Burnley-spiller Ashley Barnes i lørdagens kamp på Stamford Bridge. Matic løp bort til Barnes og dyttet ham i bakken - en reaksjon som gjorde Matic fortjent til rødt kort i dommerens bok.

Utvalget som behandlet Chelseas anke, skriver at handlingen til Matic ikke kan tolereres på tross av taklingens natur. Det er likevel tatt med i betraktningen at selve dytten ikke var så kraftig.

– Med disse hensynene har vi bestemt at standardstraffen på tre kamper er klart overdreven, og derfor beordrer vi straffen redusert til to kamper, står det i pressemeldingen.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

«Sjokkerte Chelsea»
Selv om straffen er redusert med én kamp, er Chelsea langt fra fornøyde. Klubben skriver i en egen pressemelding at de «er sjokkert over FAs avgjørelse». Chelsea er av den oppfatning av at Matic «er blitt urettferdig straffet med to kampers karantene for reaksjonen på en potensielt karrieretruende takling».

– Det er Chelseas mening at dommerne og fotballmyndighetene må gjøre mer for å beskytte spillerne i alle faser av spillet mot farlige situasjoner. Denne avgjørelsen demonstrerer tydelig et behov for en konsekvent linje og rettferdighet i de disiplinære prosessene, skriver Chelsea på sine hjemmesider.

Mens Barnes går fri, mister Matic søndagens ligacup-finale mot Tottenham og Premier League-kampen mot West Ham.

Mourinho vil ha videodømming
José Mourinho har vært frempå en rekke ganger denne sesongen for å dele sine meninger, ofte kryptiske, om dommerstanden i Premier League. Det foreløpig siste kapittelet i portugiserens bok ble skrevet etter kampen mot Burnley. Han dro frem fire situasjoner - blant dem Barnes stempling av Matic som ikke ga noe etterspill.

Mourinhos sinne ble nok ikke temmet nevneverdig da FA mandag bestemte seg for ikke å forfølge situasjonen der Barnes stemplet Matic.

Det er med andre ord nærliggende å tro at Mourinhos gjentatte påstander om at det er en svertekampanje mot hans Chelsea ikke vil avta med det første.

Under Sky Sports-programmet «Goals on Sunday» tok Mourinho til orde for å innføre videodømming i Premier League.

– Hvis en dommer ikke ser en situasjon tre meter foran seg, vil en assistent foran skjermen ikke kunne unngå å se det. Hvis vi ønsker å beskytte dommernes integritet og ærlighet, hvis vi ønsker å tro at feil er en konsekvens av feiltolkning i en dårlig posisjon, så kan teknologi hjelpe. Hvis jeg var dommer, så hadde jeg ønsket det velkommen, sa Mourinho.