Denne har du neppe snudd deg etter ...

Nå blir den ny – hjelper det?

Volkswagen Sharan er en stor og praktisk familiebil. Da den ble designet, var det fornuften som sto i høysetet.
Volkswagen Sharan er en stor og praktisk familiebil. Da den ble designet, var det fornuften som sto i høysetet.

Hvis du er ute etter stor familiebil med sju seter og litt bagasjeplass i tillegg, er det ikke så enkelt å komme unna Volkswagen Sharan. 

VWs familiefrakter kom i sin siste generasjon for fire år siden. Den har fått mye skryt for både plass, komfort og fleksibilitet. Men samtidig er det en svært anonym bil. Det er ikke noe problem å bruke minst 600.000 kroner på en ny Sharan, men det er neppe veldig mange som vil tro det når de ser bilen.

Små endringer

Her har nemlig Volkswagen satset på et funksjonelt og praktisk design, helt blottet for sprell. 

Filosofien er tydeligvis at det er det indre som teller for Sharan-kjøperne. Og når det nå er tid for en oppgradering av Sharan, ser det ut som VW-designerne er fornøyde med tingenes tilstand, her er det nemlig bare snakk om små forandringer.

Konkret er det endret lyktedesign, nye felger og også noen nye farger som gjelder utenpå. Innvendig er det også små nyheter, blant annet nytt ratt, endrede instrumenter og nytt infotainmentsystem.

Flerbruksbiler: Ikke alle gode ting er tre ...

To skjermer

På det siste området, blir Sharan nå oppdatert til det som gjelder på VWs nye modeller. Det betyr også en rekke tilkoblingsmuligheter. Kundene kan velge mellom to skjermløsninger, på enten 5 eller 6,5 tommer.

Siste nytt av sikkerhetsutstyr er også på plass. Blant annet flere bremseassistanser. VW tilbyr også parkeringshjelp, for de som synes bilen kan bli litt uhåndterlig på trange parkeringsplasser.

Her kan du lese testen vår på Sharan

Firehjulstrekk og diesel

På motorfronten er det både snakk om helt nye motorer, og oppgraderinger av de vi i dag finner under Sharan-panseret.

Sekstrinns manuell girkasse er på plass gjennom det meste av sortimentet, men automatgir er standard i kombinasjon med den største bensinmotoren. 

VW tilbyr fortsatt kombinasjonen 4x4 og diesel. Det blir ekstra viktig i årene som kommer, ettersom erkerivalene Ford Galaxy/S-Max i løpet av 2015 kommer i helt nye utgaver og nå endelig får firehjulstrekk de også.

S-Max får en viktig nyhet

Spennende nykommere

Den fornyede Sharanen skal debutere på bilutstillingen i Geneve som åpner dørene helt i starten av mars.

Der er naturligvis broom på plass, og skal rapportere hjem både om den og en rekke av nyhetene som presenteres i Geneve. Årets utstilling tegner til å bli den mest interessante på lenge, med en rekke spennende nykommere.

Flerbruksbil til 50.000 kroner? Jo, det er mulig!

Mye plass og mye luksus? Sjekk denne!