Johaug reagerer på truse-spørsmål

Landslagsjentene har hatt møte om pressekonferanse-spørsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2): På pressekonferansen før første renn i VM ble landslagets gjennomsiktige drakt gjenstand for diskusjon. Therese Johaug ble blant annet spurt om hvilket undertøy hun brukte under skidressen.

Se episoden i videovinduet øverst!

Nå forteller Johaug at hun reagerte sterkt på det.

– Vi har tatt opp ulike ting. Det er hele tiden noe å lære seg når det gjelder hvordan man skal svare på spørsmål. Det handler om hvilke spørsmål vi har lyst å svare på, og hvilke spørsmål vi ikke har lyst å svare på, sier Johaug.

– Hvilke type spørsmål har du ikke lyst å svare på?

– Det er private spørsmål som hvilke truser jeg går med under skidressen. Det synes jeg er unødvendig, sier Johaug.

– Reagerte du på det?

– Ja, svarer hun kontant.

De norske langrennsjentene har hatt et møte i etterkant av seansen på pressekonferansen. Der ble jentene skolert i hvordan man skal svare på slike spørsmål.

Det var VG-journalist Mads A. Andersen som stilte Johaug truse-spørsmålet. Det gikk slik:

– Ola Vigen Hattestad fortalte VG i går at han har vært på slanker'n siden oktober på grunn av den gjennomsiktige dressen. Marit sa på NRK for noen dager siden at dere har fått en rødfarge bak slik at dere skal kunne gå med stringtruse. Hva er det beste undertøyet å gå med? Hva er gull-trusen, var spørsmålet som Johaug måtte svare på i plenum.

Andersen sier til tv2.no at meningen bak spørsmålet var å belyse temaet om de gjennomsiktige draktene.

– Jeg registrerer at hun reagerer. Jeg synes de oppsiktsvekkende tynne draktene er mer å reagere på enn at vi spør hva de har under. Jeg synes det er leit og trist at det blir så mange negative reaksjoner, og at hun reagerer på den måten, sier Andersen og legger til:

– Dette spørsmålet ble stilt i en sammenheng hvor vi satte fokus på draktene. Ola Vigen Hattestad uttalte seg fleipete til oss og sa han hadde vært på slankekur siden i fjor høst for å gå i drakten. Men jeg skal selvfølgelig gå i meg selv og tenke på om jeg kunne formulert meg på en annen måte. Hvis det blir sett på som sexistisk at vi stiller det spørsmålet, så er det synd og leit. Det beklager jeg. Det var ikke det som var hensikten, sier Andersen, som mener det er blitt vel mye oppstyr rundt truse-saken. 

– Da Bjørgen før VM sa at hun likte at skidressen var rød bak, slik at de kunne gå med stringtruse, var det ingen som reagerte, sier han.