Det går fint an å bruke en uanstendig sum penger på bruktbil i Norge. Bare se hva Norges aller dyreste koster ...
Det går fint an å bruke en uanstendig sum penger på bruktbil i Norge. Bare se hva Norges aller dyreste koster ...

Topp 5: Her er Norges dyreste bruktbiler

Har du noen millioner til overs? Se bildene!

Det er alltid morsomt å kikke litt på hva som finnes på bruktbilmarkedet. Det vi liker best, er gode kjøp på biler som var uoppnåelige som nye.

Men at en bil er tilgjengelig på bruktmarkedet, betyr ikke nødvendigvis at den er billig. Langt derifra. Det finnes i skrivende stund hele 387 biler som koster over en million kroner på finn.no. 

Vi har sett litt nærmere på de fem aller dyreste bilene som er å oppdrive på det norske bilmarkedet. 

Klikk her for å se listen over de dyreste bilene

Raskest av de raske

Øverst på denne listen ligger det nesten alltid en eller annen Koenigsegg. Denne gangen er det en CCXR med over 1.000 hk. Råskinnet er en 2008-modell som har rullet bare 29.000 kilometer.

Koenigsegg CCXR.
Koenigsegg CCXR.

Denne ble kjøpt ny i Norge, og kan leveres med to års nybilgaranti fra Koenigsegg, om du er billig til å betale et pristillegg. Hvor mye det tillegget er, vites ikke.

Men vi tipper at du har råd til det, hvis du har råd til bilen. Prislappen er nemlig på ubeskjedne 5,9 millioner kroner. Ikke verst, for en 7 år gammel bil! Men så er den relativt rask også da. 0-100 km/t: 3,1 sekunder. Toppfart: 400 km/t ++

Se video: Så heftig høres en Koenigsegg i en tunnel ut ...

Under 3 sekunder

Nummer to på listen er en annen vaskeekte superbil – nemlig en Lamborghini Aventador Roadster LP700-4.

Kort sagt innebærer dette velklingende navnet at du får en åpen versjon av Lamborghinis toppmodell Aventador. 

Lamborghini Aventador Roadster.
Lamborghini Aventador Roadster.

Prisen på den mer eller mindre nye bilen, er satt til knappe 5,5 millioner kroner. Her får du også monsterkrefter – nærmere bestemt 700 hk. 0-100 km/t leveres på sinnsyke 2,9 sekunder.

Det er mulig takket være en selvpustende og snart utdøende rase – nemlig en 12-sylindret motor. Det er snakk om en 2014-modell, som skal ha rullet 6 kilometer. Sjelden har vel begrepet "som ny" vært mer betegnende...

Se video: Her krasjer han superbilen til 5 millioner kroner

Ferrari

Og apropos 12 sylindre. Her kommer én til. Nemlig Ferrari F12 Berlinettta – faktisk verdens raskeste med den steilende hesten under panseret.

Det er den tredje dyreste bilen på bruktmarkedet. 2013-modellen har rullet 12.000 kilometer – og prislappen er på 3,9 millioner kroner.

Ferrari F12 Berlinetta
Ferrari F12 Berlinetta

Her er det 6,3-liters buldrende motor – som byr på 740 hk på bakhjulene. Men til tross for at bilen mangler 4x4, klarer den å dra avgårde fra 0-100 km/t på bare 3,1 sekunder. Og det butter ikke før toppfarten på 340 km/t.

Les også: Slik ser det ut når du blir forbikjørt av verdens raskeste

Black Series

Like utenfor pallen finner vi faktisk en Mercedes. Nærmere bestemt en 2009-modell SL 65 AMG Black Series som har rullet 23.500 kilometer. Pris: 3,2 millioner kroner. 

Mercedes SL 65 AMG Black Series
Mercedes SL 65 AMG Black Series

Og her kommer dagens trippel: Dette er nemlig OGSÅ en V12-er. 6-literen får dessuten pustehjelp takket være twin turbo, og yter totalt 670 hk og et dreiemoment på 1000 nm (!).

Toppfarten er litt nord for 300 km/t, mens 0-100 km/t ekspederes på 3,8 sekunder.

Les også: Her tapt seg 1,4 millioner på fire år

Britisk eleganse

"Billigst" på dagens liste, er Aston Martin Vanquish. Og vet du hva – saktens er det en V12-her også! 6-literen spytter ut 573 hk. 2014-modell har bare rullet 20 kilometer. 

Aston Martin Vanquish.
Aston Martin Vanquish.

Denne har fått "spesialpris", står det i annonsen. Veiledende pris er angivelig 3,6 millioner kroner, mens prislappen på denne bilen er knappe 3,1 millioner kroner.

Hvert eneste utvendige panel på denne bilen er konstruert av den mest avanserte karbon tilgjengelig, for å gi en fantastisk stivhet i forhold til vekt. 

Dette er naturligvis britisk eleganse i særklasse – kanskje den flotteste av hele kvintetten vi omtaler her.

Klikk på bildeserien for å se flere bilder:

Spørsmålet er naturligvis: Hvilken ville DU valgt?

Les også: Aston Martin Vanquish: Dette må du se - og høre!