Helge Irgens (61) ble forgiftet og drept: – Politiet sikret ikke viktige bevis  

Politiet skaffet seg ikke utskrift fra basestasjonen som dekker hjemmet til ekteparet, ifølge forsvarer, 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet sikret ikke viktige bevis da drapsalarmen gikk i Telavåg i fjor. Det hevder advokat Jannicke Keller-Fløystad. Hun er forsvarer for avdøde Helge Irgens kone som er siktet for overlagt drap på ektemannen.

Sikret seg ikke utskrift fra basestasjon

Ifølge Keller-Fløystad sikret ikke politiet seg utskrift fra basestasjonen som dekker hjemmet til ekteparet. Det til tross for at de hadde 20 dager på seg til å sikre det før det ble slettet.

Politiet slo drapsalarm internt 4. september og opplysningene om fra basestasjonen ble oppbevart til 25. september. En slik utskrift kunne bekrefte eller avkrefte om det var noen andre i nærheten av huset den aktuelle kvelden og natten.

–Politiet har kun hentet utskriftene fra siktedes og avdødes mobiltelefoner, sier forsvareren til TV 2.

– Dette gjør at vi ikke får vite om noen andre har vært i nærheten på tidspunktet da Helge Irgens døde, sier hun.

Oljeovn ble ikke sikret

En gammel oljeovn som etter det TV 2 erfarer kan ha betydning for saken, ble ikke sikret til tross for at politiet så tidlig som en uke etter dødsfallet muntlig fikk beskjed om at det var mistanke om kullos i avdødes blod.

–Jeg synes det er uheldig at ovnen ikke er sikret som bevis, sier Jannicke Keller-Fløystad.

Ovnen skal ha forsvunnet fra huset etter dødsfallet.

TV 2 har vært i kontakt med en av landets fremste rettsmedisinere, Inge Morild ved Gades Institutt i Bergen som sier at en oljeovn kan produsere kullos dersom man legger noe over den mens den står på.

Familien ikke fornøyd

Familien til den avdøde 61-åringen har tidligere reagert på politiets etterforskning. Til TV 2 har de to døtrene fortalt at de måtte purre tre ganger for at politiet skulle sjekke siktedes pc.

Ifølge avisene BT og VG skal det senere ha blitt gjort funn på pcen som viser at noen har søkt på oppskrifter på drap og forgiftning.