Johaug viste monsterrykket og gikk inn til VM-gull

Og Astrid Uhrenholdt Jacobsen spurtet inn til sølv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få reaksjoner fortløpende i Camp Falun

 Therese Johaug gikk inn til VM-gull på 15-kilometer skiathlon i Falun lørdag.

– Vanvittig stort
På en dag der Marit Bjørgen aldri var i nærheten av å hevde seg, rykket Johaug fra Charlotte Kalla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i siste bakken.

Men selv om den svenske jenten jaget Johaug inn på stadion, klarte hun aldri å hente inn forspranget.

Dermed kunne Johaug gå inn til karrierens femte VM-gull. 

– Jeg var stokk stiv på toppen av bakken, men klarte å skaffe meg en stor nok luke til at de ikke klarte å hente meg inn igjen. Nei, dette var moro, sier gullvinneren til TV 2.

– Det er vanvittig stort. Dette har vært en drøm helt siden vi startet på trening i mai. Det å kunne innfri til seg selv og alle andre er veldig stort.  Det er utrolig gøy å få oppleve dette. Og det var utrolig gøy at Astrid tok sølvet. Det fortjener hun, sier hun til NRK.

For rett bak Johaug gjorde Uhrenholdt Jacobsen og Kalla opp om sølvet. Den kampen vant den norske jenten som dermed tok sin andre individuelle medalje.

– Hva var oddsen for at dette skulle skje? Det er ikke noe annet enn fantastisk. Det var et veldig artig løp å gå. Jeg hadde et mål i dag, og det høres sikkert dumt ut siden alle snakker om medaljer. Men jeg hadde bare et mål om å ta med meg gleden i løpet. For jeg har gledet meg veldig, sier Uhrenholdt Jacobsen

– Når jeg startet å gå prøvde jeg å ta med meg bruset fra publikum og skape noen nye og gode mesterskapsminner. Det har vært tøft de siste årene, men når hodet er på plass følger kroppen etter, sier hun.

Bjørgen falt av
Det dannet seg tidlig en tetgruppe med de store favorittene på klassiskdelen. Men da Therese Johaug satte opp farten klarte ikke Bjørgen å holde følge med Johaug, Charlotte Kalla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som ledet an.

– Kroppen var ikke på lag i dag. Det var greit i starten, men da Therese kjørte opp tempoet hadde jeg ikke mulighet. Jeg ble stiv med en gang. I dag var jeg ikke god nok, men vi har et fantastisk team som tar gull og sølv, sier hun til TV 2.

Hun innrømmer at det var tungt å se konkurrentene forsvinne foran henne.

– Det er rett og slett forjævlig. Det må jeg innnrømme og si, Men sånn er det, i dag var jeg ikke god nok, sier Bjørgen til TV 2.

Parkerte Kalla i siste bakke
Etter skibytte begynte også Uhrenholdt Jacobsen å slite med å henge på Kalla og Johaug.

Men 28-åringen klamret seg fast til de to konkurrentene, og de tre gikk samlet ut på den siste runden.

Men i den såkalte «mørderbakken» rykket Johaug til og parkerte Kalla og Jacobsen.

Den svenske jenten prøvde å hente inn forspranget, men i stedet gikk hun seg stiv og tapte deretter kampen om sølvet for Uhrenholdt Jacobsen på oppløpssiden. Dermed ble det dobbelt norsk.

 Marit Bjørgen gikk inn til sjetteplass, mens Heidi Weng endte opp på plassen bak.