Her scorer Ødegaard sitt første mål - foran Carlo Ancelotti

– Det var utrolig deilig, sa han til TV 2 etter kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Castilla-Barakaldo 4-0

Mindre enn åtte minutter trengte han på å score sitt aller første Castilla-mål hjemme mot Barakaldo lørdag ettermiddag.

Raul de Tomás tok ned en lang ball, dro seg elegant forbi to spillere, og spilte ballen uselvisk til sin norske lagkamerat på hjørnet av femmeteren. 

Med en lekker liten berøring lobbet Ødegaard ballen over gjestenes målvakt og sendte laget sitt foran.

Se målet i videovinduet over!

– Det føltes veldig godt å score det første målet. Det var en veldig god pasning fra Raul, og så setter jeg den inn med høyre. Det var utrolig deilig, sa han til TV 2 etter kampen.

Scoring og målgivende
Og timingen til Ødegaard kunne knapt ha vært bedre. 

De spanske avisene har i helgen brukt spalteplass på å spekulere i om Carlo Ancelotti vil la ham få spille i returoppgjøret i Mesterligaen mot Schalke 04, og den italienske treneren brukte sin lørdag ettermiddag på å bivåne klubbens unge håpefulle på Valdebebas.

Og der fikk han altså se nordmannen imponere fra start.

16-åringen var betydelig mer involvert enn han var i sine første to kamper for Real Madrids b-lag, og var også svært delaktig i 2-0-målet. 

Nordmannen ble spilt fri på venstrekanten etter 40 minutter, la et strøkent innlegg som bare delvis ble klarert, og fra noen og 20 meter banket høyreback Guillermo Varela ballen ned i høyre hjørne.

Lekre fremspill
Gjestene fra Baskerland hadde lite å stille opp med på Estadio Alfredo di Stéfano, og Axier Intxaurragas elever fortsatte å slite med nordmannen også i andre omgang. 

To karakteristiske gjennombruddspasninger mellom linjene de første ti minuttene av de siste 45 kunne fort ha gjort at Castilla ledet 4-0, men Burguí maktet ikke å sette Ødegaards pasninger i buret. 

Se nordmannen spille gjennom Burguí til høyre!

16-åringen fortsatte å storspille for hjemmelaget utover i andreomgangen, før han ble tatt av banen til stor applaus åtte minutter før slutt.

– Det har vært en imponerende dag på jobb med mål, forspillet til det andre og en drøss flotte, tekniske detaljer, sa TV 2-kommentator Asbjørn Myhre.

Mariano økte til 3-0 noen minutter før full tid med et fin-fint raid på høyresiden og påfølgende kontante avslutning nede til høyre for Barakaldos mann mellom stengene.

Etter 91 spilte minutter fastsatte Álvaro Medrán stillingen til 4-0 etter å ha rundet keeper og satt ballen i det åpne målet.

Med seieren bevarer Castilla førsteplassen i Segunda B, og er nå oppe på 46 poeng.

Slik startet lagene:

Castilla: Yáñez - Varela, Noblejas, Derik, Llorente - Torró, Javi Muñoz, Medrán -Ødegaard, Burgui, de Tomás

Barakaldo: Pato - Aldalur, Gayoso, Odei, Álex - Albisua, Goti, Galder, Barco - Jonxa, Aguiar