Når luksusen skal være overdådig...

...Da er dette bilen for deg.

Når bilen strekker seg 6,5 meter, blir det nødvendigvis mer plass enn du er vant med. Dette interiøret tilhører toppmodellen Mercedes-Maybach Pullman.
Når bilen strekker seg 6,5 meter, blir det nødvendigvis mer plass enn du er vant med. Dette interiøret tilhører toppmodellen Mercedes-Maybach Pullman.

Tenk på alle de stakkers sjelene som sitter i en splitter nye Mercedes-Maybach S-klasse og tenker: – Hmmmm, jeg skulle gjerne hatt noe SKIKKELIG luksuriøst. 

I utgangspunktet har de ikke så veldig mange steder å henvende seg. Men snart vil også denne svært begrensede kundegruppen få et alternativ.

I forbindelse med bilmessen i Geneve, som starter om en drøy uke, skal nemlig Mercedes vise fram Mercedes-Maybach Pullman. Det blir 6,5 meter med ekstremt påtrengende luksus.

Les også: Sjekk hva som befinner seg under støvlaget

Tar opp arven

Tidspunktet for visningen av den nye modellen er langt ifra tilfeldig. Under messen feirer nemlig Mercedes-Maybach 50 årsdagen til det legendariske Pullman-konseptet, og tar opp arven etter ikonet Mercedes-Benz 600 Pullman. 

Mercedes Pullmann har tradisjonelt vært modellen for blant annet superstjernene Elvis Presley og John Lennon, og diktatorene Kim Il Hong og Idi Amin. I perioden fra 1964 til 1981 var den rett og slett førstevalget til en rekke statsoverhoder, kjendiser og regjeringer verden over. 

Nå skal en ny modell forsøke å bli den nye målestokken for kommende generasjon av diktatorer og megastjerner.

Les også: Maybach 57: Nå begynner den å bli rent "billig"

Lengden teller

Akselavstanden er økt enda et hakk fra allerede digre Mercedes-Maybach S-Klasse, og gir på den på måten passasjerene uovertruffen innvendig plass.

Høyden er også økt med 10 centimeter fra vanlig S-klasse.

Den økte plassen gir rom for å øke kapasiteten til fire motstående seter eller standard konfigurasjon på to seter i kjøreretningen. Uansett hva som velges er det liten tvil om at passasjerer i denne bilen vil få en opplevelse de sent vil glemme.

Les også: Kongelig skyss til hverdags

Over 500 hk

Innvendig er det eksklusivt skinn så langt øye kan se, det være seg seter, vegger eller tak. Og mens vi er inne på taket: I kjent Maybach-stil er det et sett med gode, gammeldagse analoge instrumenter i taket, som viser temperatur, fart og tid. Slikt som er viktig for statsoverhoder på tur å følge med på.

Motoren byr på over 530 hk og et dreiemoment på over 800 nm. Og det er vel egentlig bare på sin plass, i en såpass diger bil.

Prisen på dette rullende symbolet på ekstrem overflod blir rundt 4,5 millioner kroner. Ja, og så må du begynne å regne på hvilke avgifter du må ut med til den norske stat. Det er som kjent ikke småtteri.

Les også: Oprah ble forelsket i Volvo-limo i Oslo

– Utrolig stolte

– Vi som jobber med Mercedes-Benz er utrolige stolte av å være representanter for den nyeste, i en lang rekke innovative og tradisjonsrike modeller. Når Mercedes-Maybach Pullman så feirer 50 år er det på sin plass med en oppgradering som reflekterer dagens behov og situasjoner. Dette føler jeg vi har lykkes med på beste vis, sier direktør for Mercedes-Benz Personbil, Johnny Kristian Danielsen.

Det er neppe noen overdrivelse å si at Pullman ikke akkurat er skreddersydd for Jantelov-Norge. Men kankje kommer det et eksemplar eller to hit også...

Les også: Her har millionbilen stått forlatt i fire år