Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Rodgers motsier Gerrard i straffediskusjonen

Liverpool-manageren mener Balotelli var rett mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Besiktas 1-0

Liverpool-spiss Mario Balotelli har sin helt egen måte å havne i begivenhetenes sentrum på. Torsdag fikk han kritikk for måten han ble matchvinner på mot Besiktas i Europaligaen. 

Da Liverpool fikk tildelt straffespark fem minutter før slutt, gjorde kaptein Jordan Henderson seg klart til å ta straffen. Italieneren gikk bort til kapteinen, plukket ballen ut av hendene på ham og la den på krittmerket. Til tross for store protester fra blant andre Daniel Sturridge og flere av de andre lagkameratene, beholdt Balotelli roen og scoret iskaldt. 

Fikk kritikk av Gerrard
Etter kampen fikk Balotelli kritikk blant annet fra Steven Gerrard. Den skadde kapteinen satt for anledningen som ekspert i ITVs studio og var klar på at italieneren viste Henderson lite respekt som kaptein ved å stjele straffen. 

– Jordan skulle ha tatt straffen. Regler er regler. Det skulle ha vært Henderson. Mario oppførte seg litt rampete, sa han etter kampen.  

Balotelli på sin side, valgte som vanlig å snakke via sosiale medier etter kampen.  På sin Instagram-konto la han ut bilde fra kampen av at han klemmer Henderson etter straffen  med følgende tekst: 

«Takk Hendo for at du lot meg ta straffen. Stop dramaet nå. Vi vant og det er det som teller. Vi er et lag og spesielt er vi Liverpool. Kom igjen, folkens»

Fikk støtte fra Carragher
Den tidligere Liverpool-legenden Jamie Carragher ga sin støtte til Balotelli på Twitter etter kampen. 

– Jeg hører det var Henderson og ikke Sturridge som skulle ta straffen. Desto større grunn til at Mario burde ta den, twitret han.

Og fulgte opp med følgende tweet:

– Sene straffespark i en viktig kamp i Europa vil du gjerne at den beste mannen skal ta. Balotelli var den mannen.  

Smilebilde
Det er ikke første gang Balotelli uttrykker seg via sosiale medier. Da han ble matchvinner mot Tottenham forrige Premier League-kamp la han etter kampen ut et bilde av seg selv der han smilte og hilste til fansen - etter å ha vært svært alvorlig da han jublet for scoringen.

«Dette smilet er bare til dere som tror på meg og støtter meg», stod det under bildet.

Rodgers: – Balotellis straffe
Brendan Rodgers var siste mann ut til å kommentere situasjonen rundt hvem som skulle ta straffesparket. Manageren var klar på at rett mann fikk jobben.

– Steven og Mario er begge i ypperste klasse når det kommer til å ta straffer, men ingen av de var på banen da kampen begynte, og derfor måtte jeg velge noen. Det ble Jordan, men da vi fikk straffen var Mario på banen, forklarer Rodgers på fredagens pressekonferanse, og sier Balotelli alltid er nummer to i køen bak Gerrard.

Åpent om kapteinsbindet
Manageren benyttet samtidig anledningen til å bekrefte at klubben ikke har bestemt seg for hvem som skal være kaptein neste år, til tross for at Henderson nå er visekaptein.

– Folk ser ham som den neste kapteinen, men det er ikke nødvendigvis tilfellet. Folk snakker om ham som at skal bli den nye Steven Gerrard, men han er en helt ulik spiller. Han jobber veldig bra i rollen sin, sier Rodgers.