SCORET TO: Martin Wiig. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SCORET TO: Martin Wiig. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Martin Wiig med ny spissmakker 
– Sarpsborg08 med nye ambisjoner

Møtet med Tippeliga-nivået et sjokk for Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La Manga (TV 2 Sporten): 

– Sarspborg08 vil alltid være en nøktern klubb, men vi har lært og er innstilt på å gjøre det bedre enn noen gang før, sier Martin Wiig etter å ha scoret to av målene i 3-0-seieren over nyopprykte Sandefjord på La Manga.

Det tredje signerte Henrik Ojamaa, en spennende estisk spiss på utlån fra Henning Bergs Legia Warszawa.

– Selv om vi har en ny trener-duo, er grunnprinsippene de samme. Vi er bare litt hissigere på overgangene, røper Martin Wiig, som har dannet spisspar med Øyvind Hoås og Aaron Samuel for så å se dem forsvinne etter tur.

Mer fart og bevegelse
Nå er det Henrik Ojamaa som river og sliter i motstanderforsvaret og skaper åpninger for goalgetter-veteranen med røtter i Bodø.

Med Geir Bakke og Tom Freddy Aune som nyengasjerte trenere er det mer fart og større bevegelse i sarpingenes angrep.

– Vi var grenseløst naive da vi forsøkte oss i Tippeligaen i 2011, men nå går vi løs på vår tredje strake med ambisjoner om å havne blant de seks beste, sier Martin Wiig og peker rundt seg i garderoben - på spennende nykommere og en vrimmel talentfulle unggutter med lokal tilhørighet.

– Tatt fullstendig på sengen
For Sandefjord ble møtet med Sarpsborg08 et aldri så lite sjokk. Forrige sesongs toppscorer i 1. divisjon Pål Alexander Kirkevold sier det sånn:

– Vi ble tatt fullstendig på sengen og var ikke i nærheten de første 45 minuttene. 0-3 til pause var en kraftig kalddusj og tankevekker. Alt gikk vanvittig mye raskere enn i divisjonen under, så her har vi en jobb å gjøre frem mot seriestart.