KLARERT: Advokat Jannicke Keller-Fløystad sier den siktede kvinnens reise til utlandet ble klarert av politiet. Foto: TV 2/Privat
KLARERT: Advokat Jannicke Keller-Fløystad sier den siktede kvinnens reise til utlandet ble klarert av politiet. Foto: TV 2/Privat

Forsvarer: – Politiet godkjente drapssiktedes utenlandsreise

Kvinnen som er siktet for overlagt drap på Helge Irgens (61) dro til Filippinene i to og en halv måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 25. juni i fjor ble Helge Irgens (61) funnet død i sengen på soverommet av sin kone (30).

Tirsdag denne uken ble kona pågrepet av politiet på Gardermoen og siktet for overlagt drap på sin ektemann.

Hun ankom da Gardermoen etter å ha vært bortreist til Filippinene siden 4. desember i fjor.

På en pressekonferanse onsdag sa politiadvokat Inger-Lise Høyland at politiet hadde ventet på at kvinnen skulle returnere til Norge.

– Vi var ikke kjent med at hun skulle forlate landet, sa Høyland.

Ifølge kvinnens advokat var imidlertid reisen klarert med politiet. 

– Hun har samarbeidet med politiet og vært på én reise i Norge og én reise til Filippinene. I begge tilfellene kontaktet vi politiet og spurte om det var greit at hun dro 4. desember til Filippinene. Hun har ikke prøvd å unndra seg straffeforfølgning. Hun kjøpte tur/retur billett og informerte når hun kom tilbake. Hvis hun hadde noe hun ville skjule så fremstår det som underlig at hun returnerte. Det finnes ikke utvekslingsavtale med Filippinene, sier kvinnens advokat, Jannicke Keller-Fløystad, til TV 2.

Ingen formue, ingen arv

Helge Irgens og den siktede kvinnen har vært gift i sju år. I januar 2014 fikk kvinnen innvilget norsk statsborgerskap.

Avdøde skal ikke ha hatt noen formue, og den siktede kona vil ikke arve noe, ifølge Bergensavisen.

– Da hun ble pågrepet trodde hun det var en misforståelse, at dette ikke hadde noe med mannen hennes å gjøre, sier advokaten.

Farge i organene

Etter det TV 2 erfarer var den innledende obduksjonsrapporten klar etter kun få dager. Kort tid etter ble politiet varslet om at det var farger i organene som kunne indikere kullos. Det ble derfor besluttet å gjøre en mer omfattende kullosundersøkelse.

I begynnelsen av september forelå denne fra Folkehelseinstituttet. Der det ble fastslått at Irgens døde av kullosforgiftning og medikamenter.

– Kvinnen ble innkalt til avhør, men aldri som mistenkt. Hun har vært siktet for falsk forklaring, men ikke i forhold til drap eller mistenkt i forhold til drap. Hun erkjenner ikke straffskyld, gråter mye og tar det tungt. Jeg er like overrasket som min klient. De har vært gift i sju år. Familien hans var veldig glad i siktede. Alle beskriver henne på en positiv måte, at de aldri kunne tro at hun har drept ham, sier advokat Keller-Fløystad.