HANNA: Norske Hanna Trefjord (22) befinner seg like ved Rockhampton i Australia. Regionen ble truffet hardt av syklonen. Foto: Privat
HANNA: Norske Hanna Trefjord (22) befinner seg like ved Rockhampton i Australia. Regionen ble truffet hardt av syklonen. Foto: Privat

Norske Hanna (22) i Australia: – De sier det er for sent å evakuere

Den norske kvinnen befinner seg i området hvor syklonen er ventet å treffe hardest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Hanna Trefjord (22) fra Flatanger i Nord-Trøndelag backpacker gjennom Australia, og befinner seg nå der syklonen Marcia treffer. Nærmere bestemt er hun i Emu Park bare et kort stykke fra Rockhampton.

Det er varslet at Rockhampton er en av to regioner som vil rammet hardest av syklonen, sammen med Yeppoon. Begge regionene er i delstaten Queensland. 

– Vi har blitt rådet til å bli innendørs, og ikke gå ut under noen omstendigheter, sier Hanna til TV 2.

På spørsmål om det har vært aktuelt å evakuere der hun befinner seg svarer 22-åringen slik:

– Folk har blitt evakuert fra visse områder, men ikke der jeg er. De sier at det er for sent å evakuere nå.

Syklonen Marcia er ventet å skape vindkast på opptil 295 km/t når den treffer land. Det forferdelige uværet var ikke ventet. Syklonen tok seg plutselig og uventet opp i styrke i går kveld.

– Dette har vært hovednyheten siden i går kveld. Dette omtales som veldig alvorlig og er overalt på alle kanaler, forteller Hanna om hvordan den alvorlige situasjonen dekkes av australske medier.

Hanna skulle egentlig dra videre til øyen Great Keppel Island i morgen, men den har nå blitt evakuert. Hun stålsetter seg nå for det som kommer.

– Det skal bli værre hvor jeg er, syklonen er på vei sørover og vil treffe Rockhampton om ikke lenge.