Gerrard: – Jordan skulle tatt straffesparket

Men Mario Balotelli ble matchvinner på sin helt egen måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Besiktas 1-0

Liverpool så ut til å gå målløse av banen i Europaligaens 16-delsfinale mot Besiktas. Men like før håpet om seier på Anfield forsvant, viste Jordan Ibe seg frem og ble felt i Besiktas' 16-meter.

Straffespark ble dømt. Jordan Henderson plukket opp ballen og gjorde seg klar til å ta straffen.

Så stjal Mario Balotelli showet.

Italieneren gikk bort til Liverpool-kapteinen, plukket ballen ut av hendene på ham og la den på krittmerket. Til tross for store protester fra andre Liverpool-spillere, beholdt Balotelli roen, satte straffen iskaldt og ble dermed matchvinner på en måte få andre enn «Super-Mario» klarer.

Gerrard: – Jordan skulle tatt den
Det var derfor opplagt hva Jordan Henderson måtte svare på etter kampen.

– Jeg ville ta straffen. Mario følte seg selvsikker og har tatt avgjørende straffer før. Alle ønsker å ta dem. Jeg følte meg sikker på Mario, derfor fikk han nikket av meg, forklarer Liverpool-kapteinen etter kamp til ITV ifølge BBC.

Steven Gerrard spilte som kjent ikke på grunn av hamstringskaden som setter ham ut av spill, men måtte likevel komme med sin mening om den kontroversielle situasjonen.

– Jordan skulle ha tatt straffen. Regler er regler. Det skulle ha vært Henderson. Mario oppførte seg litt rampete, sier Gerrard til ITV.

– Jordan er kapteinen, og Mario viste ham lite respekt, men han scoret et veldig viktig mål. Jeg tror seks eller syv spillere hadde lyst til å ta straffen, så hva skjer hvis alle sier de skal ta den? Det er en grunn til at det finnes regler.

Liverpool-dominans
Hjemmelaget var naturligvis ute etter å sikre et best mulig utgangspunkt foran returoppgjøret på Atatürk Stadion i Istanbul – selv om de tidligere har klart det umulige der. 

På den arenaen skjedde nemlig den vanvittige snuoperasjonen mot AC Milan i 2005, hvor de sikret sitt femte Champions League-trofé.

De første 20 minuttene så derimot begge lagene ut til å være smånervøse, og imponerte på ingen måter foran The Kop. 

Mot slutten av omgangen virket det derimot som at de røde forsto at de kun hadde 180 minutter på seg til å sikre kvalifisering til åttedelsfinalen i Europaligaen. Liverpool-kaptein Jordan Henderson og Daniel Sturridge hadde begge gode muligheter, men også Demba Ba var nær å øke ledelsen. 

I andre omgang fikk Adam Lallana plutselig en eventyrlig mulighet, men selv om ballen landet i bena på ham alene med keeper, klarte sommersigneringen på magisk vis å sette ballen himmelhøyt over.

Sturridge-debut
Liverpool har i store deler av sesongen etterlyst en spiss som kan score nok mål til at de skal klare minst en topp fire-plassering. Daniel Sturridge er enn så lenge skadefri, og irriterte til tider vettet av Besiktas-forsvaret i sin Europa-debut for Liverpool. Engelskmannen hadde kampens første mulighet, hvor han dro seg lekkert fri ved dødlinjen, men Cenk Gönen i borteburet ryddet til corner.

Også unggutten Jordan Ibe fikk sin debut i kampen og viste tidvis frem sitt strålende rykk. 19-åringen spilte første halvdel av sesongen for Derby, og flere britiske medier melder at han nå vil bli belønnet med en ny kontrakt for hans imponerende spill.

Ingen Gerrard
Det var knyttet stor spenning til om Demba Ba ville bli spilleklar til kampen. Den tidligere Chelsea-spilleren bidro som kjent til å knuse Liverpools drøm om å vinne Premier League i fjor, da han plukket opp ballen og scoret etter at Steven Gerrard gled. Senegaleseren startet kampen, men Gerrard fikk ikke sin mulighet til å revansjere seg mot Ba. Liverpools kaptein er ute med en hamstringskade, og forventes heller ikke å være skadefri til returoppgjøret. Derimot benyttet han anledningen til å gjeste ITV i forbindelse med kampen.

Oppgjør med historisk sus
Lagene har kun møttes på Anfield én gang tidligere. Det er et møte Besiktas-supporterne nok har forsøkt å glemme. Tyrkerne hadde slått laget fra Merseyside 2-1 på hjemmebane, og kom med optimisme til Anfield. Der sørget Liverpool for å slå tilbake med rekordsifre. De rødes 8-0-seier ble den største seieren i Champions League-historien, dersom man ser på kampene fra gruppespill til finale.

Mye har skjedd i spillerstallene siden den gang. Serdar Kurtulus er den eneste gjenværende Besiktas-spilleren etter det pinlige nederlaget, men 27-åringen fikk likevel muligheten fra start uten å utmerke seg spesielt annet enn med et gult kort.

PS: Tottenham spilte 1-1 hjemme mot Fiorentina. Roberto Soldado og José María Basanta scoret. Se målene her!