DREPT: Obduksjonsrapporten viser at Helge Irgens døde av kullosforgiftning, og hans kone (30) er nå siktet for drapet. Foto: Privat
DREPT: Obduksjonsrapporten viser at Helge Irgens døde av kullosforgiftning, og hans kone (30) er nå siktet for drapet. Foto: Privat

– Siktet kvinne (30) søkte på drapsoppskrifter på nettet før Helge ble drept 

Den filippinske kvinnen (30), som er siktet for drapet på Helge Irgens (61) søkte etter oppskrifter på nettet.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Bergens Tidende som melder at elektroniske spor er en viktig del av bevisene mot kvinnen (30), som er siktet for overlagt drap på ektemannen Helge Irgens (61).

Det var tirsdag politiet pågrep den filippinske kvinnen på Gardermoen, etter at hun hadde vært på Filippinene i over to måneder.

Planla drapet 

Politiet mener at kvinnen skal ha planlagt drapet på Helge Irgens (61) i lengre tiden før gjerningen. Analyser politiet sitter på viser at 30-åringen foretok en rekke mistenkelige søk på nettet. 

Kvinnen skal blant annet ha søkt etter drapsmetoder og forgiftning. 

Det skal ifølge BT være snakk om et titalls internettsøk. 

Via sin advokat sier kvinnen at hun ikke har noe med ektemannens død å gjøre, og nekter straffeskyld i saken. Politiet i Hordaland har etterforsket saken i lengre tid. 

 – Politiet fikk nye opplysninger om saken mens siktede var på Filippinene. Siden Norge ikke har utleveringsavtale med landet, valgte vi å holde kortene tett til brystet, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Hordaland politidistrikt på en pressebrief onsdag kveld.

Sjokk 

Døtrene til avdøde Helge Irgens forteller at de ikke er overrasket over at stemoren er pågrepet. 

– Jeg er både sint og skuffet, sier eldstesøster Regina Irgens (23) til TV 2.

– Dessverre er ikke noen av oss spesielt overrasket fordi vi kunne ikke forstå at pappa kunne ta sitt eget liv. Han døde av kullosforgiftning og det kunne han umulig ha gjort selv, sier de to barna.

Politiet vil be om fengsling av kvinnen i fire uker av frykt for unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse. 

– Min klient erkjenner ikke straffskyld på det nåværende tidspunkt. Hun er sterkt preget og i sjokk over å ha blitt siktet for et så alvorlig forhold som overlagt drap, sier kvinnens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad