Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Her hindrer Chelsea-fansen en mørkhudet mann i å gå inn på t-banen 

– Vi er rasister, og det er sånn vi liker det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Guardian har fått tak i en amatørvideo som viser en gruppe Chelsea-fans hindre en mørkhudet mann gå inn på Metroen i Paris i forkant av Chelseas Mesterliga-møte med Paris Saint Germain på Parc des Princes. 

Mannen forsøker å gå ombord på en stappfull Metro-vogn ved Richelieu-Drouot, men blir først hindret i å gå inn av syngende fans i døråpningen. Deretter dytter de mannen vekk i det han prøver å gå inn i vognen.

«Vi er rasister, og det er sånn vi liker det», synger de. 

Se hendelsen her:  

 


 Slik oppførsel er avskyelig og har ikke noe i fotballen eller samfunnet å gjøre. Vi støtter opp under enhver straff mot de involverte og skulle det vise seg at de involverte har sesongkort eller er medlemmer av klubben, vil vi reagere så strengt som mulig. Det inkluderer også utestengelse, sier Chelsea i en uttalelse ifølge The Guardian. 

Avisen skriver videre at klubben kan bli straffet av UEFA dersom hendelsen blir etterforsket . 

Mannen som filmet opptrinnet, britiske Paul Nolan, sier til The Guardiam at det var en aggressiv stemning på perrongen.

Hørte snakk om knivstikking 
– Dørene var åpnet og jeg kunne høre en rekke heiarop. Det hørtes aggressivt ut, så jeg jeg tok opp telefonen for å filme det, sier Nolan. 

– Jeg var fullstending sjokkert. Jeg er flau over å være britisk. Jeg overhørte Chelsea-fansen snakke om å knivstikke noen. Jeg tror de mente en Paris Saint-Germain-supporter som sto på plattformen, sier han til The Guardian. 

Kampen på Parc des Princes endte 1-1. 

–Håper de aldri mer får komme på Chelsea-kamp
– Det er helt forferdelig. Vi tar hundre prosent avstand fra det, og er like sjokkert som alle andre. Vi håper at de aldri mer får komme på Chelsea-kamp, og at de blir bannlyst. Jeg har selv reist mye på bortekamper, både i England og Europa. Jeg har aldri sett noe lignende, og håper jeg aldri kommer til å se det igjen, sier Chelsea-supporter og tidligere styreleder for Chelsea Supporters Norway, 
Even Strete til TV 2.