Svensk gullfavoritt trekker seg fra VM

Petter Northug: – Skulle gjerne hatt ham med i sprinten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske sprinteren, Emil Jönsson, må trekke seg fra VM som følge av en strekken i låret han pådro seg i kvartfinalen på sprinten i Østersund lørdag. 

– Ofte er det kult å kalle inn til pressekonferanse før et mesterskap, men ikke nå. Jeg kan ikke delta på noen av øvelsene her i Falun. Jeg har fortsatt vondt etter strekken i Østersund. Så det er tungt å sitte her nå, sier Emil Jönsson på en pressekonferanse i VM-byen, Falun

Det medisinske apparatet opplyser de har hatt en intensiv rehabiliteringsprosess siden Jönsson fikk strekkskaden på lørdagen, og at avgjørelsen først ble tatt i går etter å ha prøvd å gå på fort på ski igjen tirsdag. Ut i fra et medisinsk synspunkt, den eneste riktige avgjørelsen, ifølge støtteapparatet. 

– Jeg la en steinhard plan. I går skulle jeg gå på ski, og jeg skulle gå fort. Det gikk ikke. Jeg kunne gå rundt i løypa, men hadde ingen kraft i beinet. Det ville vært lettere å takle hvis jeg hadde hatt store smerter fra dagen det skjedde, men det er bare vondt når jeg går på ski, sier Jönsson.

– Umulig å starte
Jönsson sier at han opplyser om at han trekker seg nå slik at reservene får tid til å forberede seg til sprinten til torsdag. Selv om rekonvalesens har gått fort, er det umulig for svenskenes sprinthåp å starte.

– Det var enorm tunge minutter da jeg lå på bakken like etter det skjedde. Det er en kamp, for det går ekstremt fort fremover. Jeg måtte bæres bort fra løypa. Dagen etter kunne jeg gå med krykker, dag to kunne jeg gå og dag tre kunne jeg løpe en trapp. Rehabiliteringen gikk veldig fort fremover. Men det er forskjell på å gjøre det i det vanlige liv og å prøve å bli verdensmester i Falun, sier Jönsson.

Petter Northug er også skuffet over at svensken må trekke seg.

– Jeg skulle gjerne hatt Emil med i sprinten og konkurrert mot ham, sier Northug på den norske pressekonferansen i forkant av sprinten.

Enormt tungt, men skal nyte VM
Selv om Jönsson ikke blir å se i den hvite og blå trikoten, tror han VM blir en opplevelse.

– Det er «skitkult» med VM i Falun. Så jeg blir nok værende i kulissene og hjelper til der jeg kan. Så det føles bra opp i det hele å få tid til dette fantastiske spetakkeletet, sier Jönsson.

Svensken er ikke sikker på at VM-exiten har sunket helt inn, men sier det har vært svært tungt å takle skaden bare dager i forkant av VM på hjemmebane.

–  Nå er det som det er, og det er lenge siden jeg har hatt en skikkelig skade. Når det er sagt, så har det har vært enormt tunge stunder. Vi har hatt fullt fokus på å komme til start på sprinten, og vi tok ikke avgjørelsen før går kveld. Jeg har vel ikke fått tid til å sette meg ned og reflektere over det ennå, sier sprinteren som tok bronse i Oslo-VM 2011.