Stemoren siktet for å ha drept faren: – Vi er ikke overrasket

SUND, HORDALAND (TV 2): I juni i fjor ble faren deres Helge (61) funnet død i sitt eget hjem. I går ble stemoren (30) siktet for overlagt drap

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er ikke overrasket, sier Emilie og Regina Irgens til TV 2.

De to jentene på 23 og 21 år har det tungt. Først mistet de sin far og nå, flere måneder senere, har de fått vite at stemoren deres er siktet for å ha drept ham.

Sinte og skuffet 

– Jeg er både sint og skuffet, sier eldstesøster Regina til TV 2.

– Dessverre er ikke noen av oss spesielt overrasket fordi vi kunne ikke forstå at pappa kunne ta sitt eget liv. Han døde av kullosforgiftning og det kunne han umulig ha gjort selv, sier de to barna.

Søstrene er svært kritiske til politiets arbeid - se hele intervjuet i videovinduet øverst i artikkelen!

– Virket så snill

Den nå siktede kvinnen fra Fillippinene ble norsk statsborger i januar i fjor. Hun og jentenes far, Helge Irgens, hadde bodd sammen i flere år.

– Hun virket så snill og grei, så dersom det viser seg at hun har tatt livet av pappa så er det helt forferdelig, sier Emilie Irgens til TV 2.

Den drapssiktede 30 år gamle kvinnen nekter for å ha tatt livet av jentenes far, som ble 61 år gammel.

Pågrepet på Gardermoen

Politiet i Hordaland fikk tilgang til avgjørende opplysninger mens den drapssiktede kvinnen var på ferie på Filippinene. Da hun landet i Norge, ble hun pågrepet og siktet for drapet på mannen.

30-åringen reiste til Filippinene i desember. Da hun tirsdag returnerte til Norge, ble hun pågrepet av politiet på Gardermoen.

– Politiet fikk nye opplysninger om saken mens siktede var på Filippinene. Siden Norge ikke har utleveringsavtale med landet, valgte vi å holde kortene tett til brystet, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Hordaland politidistrikt på en pressebrief onsdag kveld.

Kvinnen har fått mulighet til å forklare seg, opplyser politiet.

På fengslingsmøtet torsdag vil politiet be om at kvinnen varetektsfengsles i fire uker på grunn av fare for unndragelse og bevisforspillelse.