Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du også en ivrig tilhenger av «binge-watching», altså se mange episoder av en serie på én gang?

Da kan du ha psykiske problemer. I hvert fall om vi skal en ny studie fra University of Texas.

IVRIG TV-TITTER: Bill Clinton medgir at han er en binge-watcher.
IVRIG TV-TITTER: Bill Clinton medgir at han er en binge-watcher.

316 studenter mellom 18 og 29 deltok i studien, hvor de ble spurt om TV-vaner og følelser.

I studien ble det ifølge Science Daily konkludert med at jo mer ensomme og deprimerte studentene var, jo mer tilbøyelige er de for å binge-watche TV-serier, som for eksempel «House of Cards» eller «Game of Thrones».

– Selv om mange mener at binge-watching er en harmløs avhengighet, viser vår studie at binge-watching ikke lenger bør ses på denne måten, sier studieleder og psykologiprofessor Yoon Hi Sung i en pressemelding.

Vanskelig å motstå

– Fysisk tretthet og fedmeproblemer, samt andre helseproblemer, er knyttet til binge-watching, og det er en grunn til bekymring. Når binge-watching blir voldsom, kan seerne begynner å forsømme jobben og relasjoner med andre. Selv om folk vet at de ikke burde, har de vansker med å motstå lysten til å se episoder kontinuerlig, skriver hun.

I en fersk spørreundersøkelse i regi av Tivo kommer det frem at mer enn 90 prosent av deres seere binge-watcher favorittseriene sine.

Til og med USAs tidligere president Bill Clinton (68) avslørte nylig at han så den første sesongen av «House of Cards» på bare få dager .