– Wayne Rooney filmet seg til straffespark mot Preston

Preston rystet Manchester United, men så slo Ander Herrera, Marouane Fellaini og Wayne Rooney tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marouane Fellaini ble matchvinner da Manchester United snudde 0-1 til 3-1-seier i åttedelsfinalen mot League One-klubben Preston i FA-cupen mandag kveld. 

Scott Laird sendte Preston i ledelsen like etter pause, men scoringer av Ander Herrera Marouane Fellaini og Wayne Rooney sørget for at Manchester United vant kampen 3-1. Der venter Arsenal.

– Vi visste det ville bli en veldig hard kamp, men vi vant og det er det viktigste. Vi snudde kampen og Ashley Young kom inn og viste sine kvaliteter. Det var et viktig bytte for oss, oppsummerte Marouane Fellaini overfor BBC etter kampen.

Han var fornøyd med å bli flyttet mer fremover på banen etter sidebyttet.

– Jeg liker å spille offensivt, og jeg vet at jeg er i stand til å score mål. Men manageren er sjefen, poengterte han.

– Rooney filmet
Ved 3-1-scoringen viste videobildene at Rooney tydelig filmet seg til straffespark.

– Hvis Diego Costa hadde gjort dette, tenk hvordan det ville sett ut på sosiale medier. Det var ikke særlig pent, sa Aleksander Schau om Rooneys filming.

TV 2-ekspert Arne Sandstø var enig i at Rooney falt alt for lett.

– Keeperen har ikke noe så langt ute å gjøre, men han treffer ikke Rooney. Det var ikke kontakt i det hele tatt. Når det er sagt, så gjorde keeperen en kjempetabbe ved å være så utålmodig, mente TV 2-eksperten.

– Synd de måtte få en i trynet først
TV 2-ekspert Arne Sandstø mente det var fortjent at Manchester United til slutt lyktes med å snu kampen.

– Det var en briljant andreomgang av Manchester United. De kom sterkt tilbake og fortjente å vinne. Men det er synd at Manchester United måtte få en i tryne før de fikk opp tempoet, poengterte TV 2-ekspert Arne Sandstø etter kampen.

TV 2-kommentator Kasper Wikestads trakk spesielt frem Marouane Fellaini betydning i snuoperasjonen.

– Det er ekstremt verdifullt å ha en spiller som Fellaini i kamper som mot Preston. I slike oppgjør er det hard kamp som gjelder, og da tar Fellaini på seg arbeidsklærne og gjør grovarbeidet, konstaterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Mareritt-start for United på 2. omgang
Manchester United fikk den verst tenkelige starten på 2. omgang på Deepdale.

Hjemmelaget viste ingen respekt og tok ledelsen allerede to minutter etter sidebyttet.

Scott Laird lurte ballen i mål fra skrått hold via Manchester United-backen Antonio Valencia og bak en sjanseløs David de Gea. 

– For en utvikling. Deepdale er i himmelen etter Preston scoret mot giganten. Hør på stemningen på tribunen. Det er et helt utrolig trøkk fra hjemmefansen, de tror nok knapt det de ser. «We are going to Wembley», synges det av full hals fra hjemmefansen. Det er nesten 50 plasser som skiller disse to lagene i det engelske ligasystemet. Husk at Manchester United kun har tapt én av sine 18 siste kamper, oppsummerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter at Preston tok ledelsen.

Etter at Preston ledelsen fortsatte hjemmelaget å skape sjanser. David de Gea ble satt på prøve ved flere anledninger. 

Rooney i offside-posisjon
Angel di Maria, Falcao og Manchester Uniteds øvrige stjernegalleri kjempet seg imidlertid mer og mer inn i kampen og jaget utligningsmålet. 

Etter én times spill ble Falcao, som nesten tjener mer i året enn hele Preston-troppen til sammen, tatt av banen til fordel for Ashley Young. 

Fem minutter senere, i det 65. minutt, lurte midtbanespilleren Ander Herrera inn utligningsmålet. Wayne Rooney stod i offside i forkant av scoringen, men dommeren valgte å godkjenne målet ettersom Rooney ikke var involvert i spillet.

– Wayne Rooney stod i soleklar offside-posisjon, men vi må anta at dommeren så det og vurderte det som om han ikke hadde noen innvirkning i spillet, poengterte Wikestad.

Drøye 20 minutter før slutt lykkes det for Manchester United å snu kampen. Marouane Fellaini fikk to forsøk, og dunket ballen i nettaket og sørget for 2-1-ledelse etter 71 minutters spill. 

– 30. mai er datoen Manchester United har sett frem til, og nå har de snudd kampen mot Preston. Det var utrolig bra gjort i forkant av Valencia, og nå blir det vanskelig for Preston, sa Wikestad etter at rødtrøyene fra Old Trafford hadde snudd 0-1 til 2-1.

Fire minutter før slutt ble Wayne Rooney felt innenfor Prestons 16-meter og fikk straffespark.

Rooney tok selv straffesparket selv og gjorde ingen feil fra krittmerket. Manchester United vant kampen 3-1 og tok seg videre til kvartfinalen. Der venter storkamp mot Arsenal.

Begredelig førsteomgang
De første 45 minuttene er nok en omgang Manchester United-fansen vil glemme så fort som mulig. Louis van Gaals stjernegalleri skapte knapt nok en halvsjanse og noterte seg ikke for en eneste avslutning på mål mot Preston.

– Det var ikke akkurat den beste reklamen for fotball, men Preston-fansen er nok fornøyd med 0-0 til pause mot en Premier League-gigant. Manchester United mistet ballen for mye og ingenting skjedde i angrepet. De hadde ikke nok tempo i spillet sitt og skapte ikke noe som helst, oppsummerte TV 2-ekspert Trevor Morley etter de første 45 minuttene på Deepdale.

Hodgson: – Rooney best som angriper
Wayne Rooney har de siste kampene spilt på midtbanen, men mot Preston var den engelske landslagsstjernen tilbake som angriper. 

Englands manager Roy Hodgson mener Wayne Rooney er best som angriper.

– Louis Van Gaal har en tropp bestående av klassespillere, og jobben hans er å få det beste ut av spillerne i de posisjonene som passer ham. Kanskje finner jeg meg selv i en slik situasjon en dag, men når det gjelder Wayne Rooney så mener jeg at han er best i en offensiv posisjon for å score mål. Det er ikke et problem for det engelske landslaget at han har spilt på midtbanen, men for meg så er han best i angrepet, sa Roy Hodgson i forbindelse med BBCs dekning av oppgjøret mellom Preston og Manchester United.

Manchester Uniteds tropp verdt 300 millioner kroner mer
Manchester Uniteds startoppstilling kostet ifølge BBC totalt 247 millioner kroner i overgangssummer for permanente kjøp og lån. Spillerne på benken hadde en innkjøpsverdi på 540 millioner kroner.

Det er nesten 300 millioner kroner mer enn hele Preston-troppen til sammen.

Manchester United har vunnet FA-cupen elleve ganger. Men etter salget av Darren Fletcher til WBA i januar var det ikke en eneste spiller igjen i troppen som var med på å vinne FA-cupen sist klubben gikk til topps.

Slik startet lagene:

Preston (5-3-2): Stuckmann; Clarke, Huntington, Wright, Laird; Humphrey, Welsh, Kilkenny, Gallagher; K. Davies, Garner

Innbyttere: Hudson, Wiseman, Reid, King, Robinson, Brownhill, Ebanks-Blake

Manchester United (4-5-1): De Gea, Valencia, Smalling, Rojo, Shaw; Blind, Herrera, Rooney, Fellaini, Di Maria; Falcao

Innbyttere: Valdes, Evans, McNair, Januzaj, Mata, Young, Wilson