DREPT: To personer er siktet for medvirkning til drap og bistand til Omar Abdel Hamid El Hussein i København. REUTERS/Mathias Oegendal/Scanpix
DREPT: To personer er siktet for medvirkning til drap og bistand til Omar Abdel Hamid El Hussein i København. REUTERS/Mathias Oegendal/Scanpix

To personer siktet for medvirkning til København-terror

To menn er er ifølge Ekstra Bladet siktet for å ha bistått Omar Abdel Hamid El-Hussein med å skaffe våpen. 

Flere personer ble pågrepet søndag i forbindelse med terrorangrepet i København lørdag ettermiddag. Nå er to personer siktet for medvirkning, melder Ekstra Bladet

De to skal ha hjulpet 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein med å skaffe våpen som ble brukt under terroraksjonen, og ha sørget for et tilfluktssted i etterkant av angrepene på Krudttønden i Østerbro. 

Ni timer mellom angrepene

De to mennene som nå fremstilles for retten ble pågrepet søndag, henholdsvis klokken 08.14 og 14.50, opplyser politiet i en pressemelding. 

Angrepet på Krudttønnen skjedde rundt klokken 15.30 lørdag ettermiddag. Deretter kom det et nytt angrep ved Synagogen i Krystalgade ved halv ett-tiden natt til søndag. 

To personer ble drept under de to angrepene, 55 år gamle Finn Sørgaard og 37 år gamle Dan Uzan

Tilknyttet kriminelt miljø

22-åringen var i søkelyset til Politiets Efterretningstjeneste (PET), men PET ønsket ikke å si om han hadde noen tilknytning til et islamistisk miljø. 

Han skal også ha hatt tilknytning til den kriminelle gruppen Brothas, som har sitt tilholdssted rundt Mjølnerparken i Købenahvn. Politiet ransaket flere leiligheter i dette området søndag, og på en av adressene fant politiet det de tror er våpenet som ble brukt i minst en av aksjonene. 

Fire personer ble pågrepet på en internettkafé i Nørrebrogade, som ligger like ved der terroristen ble skutt rundt klokken 05.00 tidlig søndag morgen av politiet.