Her snakker vi lekker stasjonsvogn

Ser du hvem som snart skal avduke ny modell?

Audi har sluppet skisser av sin siste konseptbil – som skal vises fram på bilutstillingen i Geneve i starten av mars.
Audi har sluppet skisser av sin siste konseptbil – som skal vises fram på bilutstillingen i Geneve i starten av mars.

Bilutstillingen i Geneve nærmer seg med stormskritt. Nå begynner de ulike produsentene å slippe flere og flere bilder av nye modeller og konseptbiler som skal debutere der.

Sist ut i rekken er Audi. De har sendt ut fem skisser av sin Audi Prologue Avant Concept.

Mest av alt ser den ut som en direkte konkurrent til Mercedes sin CLS Shooting Brake – altså stasjonsvognutgaven av firedørscoupeen CLS.

Men Audi har, så langt i alle fall, latt være å kalle modellen noe med coupe – i stedet får den det tradisjonsrike Avant-navnet. Og det er egentlig helt greit. Hvorfor ikke kalle en stol for en stol?

Les også: Nå selges design-Audien til halv pris

Viser hva vi har i vente

Men om vi skal legge bak oss debatten om alle de ulike modellnavnene som har dukket opp de siste årene, er det lett å slå fast at dette er en lekker bil! 

I fjor høst viste Audi oss konseptbilen Prologue Concept, som skulle være en pekepinn på hva vi har i vente designmessig, fra den tyske statusbil-produsenten.

Skissene du ser her viser at designsjef, Marc Lichte, holder ord. Det er både utbygde og bulende skjermer, brede D-stolper, skarpe-, markante- og sportslige kanter og høy skulderlinje. 

Fronten, som ikke vises på illustrasjonene, skal også være veldig lik konseptbilen fra i fjor høst. Det vil si lavere grill og brede Matrix-LED-lys.

Det er et ganske langt steg bort fra de relativt minimalistiske og diskrete linjene på mange av dagens modeller.

Les også: Mener disse Audi-rørene kan være livsfarlige

Spennende interiør

Det er mye å glede seg over på interiørsiden også, skal vi dømme etter skissene. Her snakker vi et langt steg videre fra dagens modeller. Blant annet med tanke på instrumenthuset.

Her har jo Audi allerede vist litt om hva de tenker, med nye Audi TT. Den tradisjonelle infotainmentskjermen som kommer opp på dashbordet er tatt helt bort. Og all informasjon er samlet i instrumenthuset. Og det fungerer helt ypperlig! 

Derfor er vi ikke i tvil om at det er en strategi som bare vil videreutvikles i tiden framover.

Les også: Fikk fem minutters frist til å kjøpe drømmebilen

Folkemodell

Audi har for øvrig en annen svæt spennende modell i støpeskjeen – nemlig en helt ny generasjon av volummodellen A4.

Det skal bli spennende å se hvor mye av designspråket fra disse nyeste konseptbilene som er på plass i modellen som er ventet å være på plass til høsten.

Det er ingen tvil om at dagens A4 har blitt aktuerutseilt av både Mercedes C-klasse og BMW 3-serie. Så dette blir en viktig modell for Audi.

Hele Broom-gjengen skal være på plass i Geneve, og vi lover å bringe dere all mulig informasjon om nyhetene som kommer til å dukke opp der...

Les også: Audi TT: Dette er genialt - på flere måter