Derfor tatoverte Zlatan hele overkroppen

– Jeg ville tatovert navnet på samtlige 805 millioner hvis jeg kunne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Zlatans hyllest i videovinduet øverst!

Zlatan Ibrahimovic vakte oppsikt lørdag da han dro av seg trøyen og viste frem en overkropp full av tatoveringer. Ifølge svenske medier skal han ha tatovert i overkant av 80 navn på kroppen.

Søndag forklarte han intensjonen bak alle tatoveringene. Det hele er et samarbeid med World Food Programme – et samarbeid som handler om å bekjempe fattigdom og sult blant verdens barn.

Veldedig formål eller ei – den franske ligaforeningen så ikke ut å være imponert. I løpet av kort tid fikk de angivelig videoen fjernet fra youtube fordi den inneholdt kampbilder. 

Noen timer etter kom den opp igjen. Ifølge Aftonbladet skal det hele ha skyldtes en feil, ikke et firkantet fotballforbund. I videoen, som du kan se over, holder Zlatan følgende appell:

«Mitt navn er Zlatan Ibrahimovic. Jeg gjenkjennes uansett hvor jeg går. De sier navnet mitt, heier på meg. Men det finnes navn som ingen heier på. Carmen, Rahma, Antoine, Lida, Cheeuy, Mariko.

Hvis jeg kunne, ville jeg skrevet inn hvert bidige navn på kroppen min. Men det finnes 805 millioner mennesker i verden som lider av sult. Alt for mange av dem er barn. De rammes av krig, naturkatastrofer og ekstrem fattigdom.

Jeg har supportere over hele verden. Fra og med i dag vil jeg at støtten skal gå til mennesker som virkelig behøver det. Så når du hører navnet mitt, kommer du til å tenke på deres navn. Når du ser meg, kommer du til å se dem.»