Sherwood fikk se Bacuna og Sinclair klinke Villa til kvartfinalen

Den nye Villa-manageren strålte på tribunen da Aston Villa sendte Leicester ut av FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa-Leicester 2-1

Se alle scoringene i sammendraget øverst!

Etter en dørgende kjedelig 1. omgang ble det omsider fart på sakene på Villa Park, og drøye 20 minutter før slutt sørget Leandro Bacuna for at nyansatt Villa-manager Tim Sherwood reiste seg i begeistring på tribunen.

Etter pasning fra Ron Vlaar, tok Bacuna med seg ballen inn i feltet, og curlet inn vinnermålet til hjemmelaget.

Like før full tid doblet Scott Sinclair ledelsen for hjemmelaget, før Andrej Kramaric på overtid reduserte til ingen nytte.

Leicester stod for sjansene
Det var Aston Villa som kom best i gang i iskalde Birmingham. Men etter noen minutter med Villa-dominans var det Leicester som fikk den første målsjansen i kampen. Ringreven Marcin Wasilewski kom høyest på et innlegg, men headingen fra polakken gikk i stolpen og utenfor.

Selv om det for det meste var Aston Villa som styrte spillet, var det bortelaget i blått som stod for de største sjansene i den første omgangen. Like etter halvtimen var passert var det kun en svært våken Shay Given i Villa-målet som hindret Matthew James i å knalle inn søndagens første FA-cup-scoring fra 20 meter.

– En kvalitetsmessig nedtur
Til pause stod det fortsatt 0-0 på Villa Park.

– Kvaliteten er rett og slett laber, konstaterte TV 2s kommentator Jørgen Klem etter en mildt sagt kjedelig 1. omgang.

– Aston Villa skapte minst, og så kan vi si at det var Leicester som var minst dårlige, sa Thomas Aune i TV 2s studio i pausen.

– Det virker veldig nervøst. Mye feilpasninger, og en kvalitetsmessig nedtur i forhold til det vi så i går. Men det er en omgang igjen, kom det fra Per-Jarle Heggelund.

Skrudde inn 1-0
Og 2. omgang startet noe friskere enn den første. Men fortsatt var banespillet preget av en noe nervøs stemning. Villa var muligens det førende laget rent spillemessig, men de store sjansene uteble, og fra tribuneplass kunne Tim Sherwood konstatere at han har nok å jobbe med i tiden som kommer.

Like før det var spilt 70 minutter, skulle imidlertid Sherwood få noe å juble for. Ron Vlaar sendte ballen til Leandro Bacuna, som ikke gjorde noen feil da han skrudde inn 1-0 bak Leicester-keeper og 42 år gamle Mark Schwarzer.

TOMMEL OPP: Tim Sherwood koste seg etter hvert godt på Villa Park.
TOMMEL OPP: Tim Sherwood koste seg etter hvert godt på Villa Park.

Tempoet tok seg opp
I perioden etter scoringen, fikk kampen seg et voldsomt løft. Både hjemme- og bortelaget giret opp noen hakk, og begge lag hadde store muligheter til å henholdsvis doble ledelsen og utligne.

Like før slutt satte innbytter Scott Sinclair inn 2-0 bak en svært fomlete Mark Schwarzer i Leicester-buret.

På overtid reduserte Kramaric til 2-1, og etter en fartsfylt avslutning på kampen blåste dommer Mark Clattenburg i fløyten for siste gang denne søndags formiddagen, og dermed er Aston Villa videre til kvartfinalen i FA-cupen.

Se Arsenal-Middlesbrough på TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no kl. 17.00!

Slik startet lagene:
Aston Villa: Given, Hutton, Clark, Vlaar, Cissokhol, Bacuna, Westwood, Delph, Cleverley, Benteke, Weimann.
Leicester: Schwarzer, Simpson, Wasilewski, Morgan, Upson, Konchesky, Mahrez, Cambiasso, James, Schlupp, Kramaric.