Her får Lene Nystrøm en solid overraskelse av Inger Lise Rypdal

Inger Lises Abba-relasjon gir Lene nesten hakeslepp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Musikklegenden og Norges første popstjerne Inger Lise Rypdal (65) hylles i lørdagens «Hver gang vi møtes».

I programmet forteller hun blant annet om vennskapet med Abba-stjernen Agnetha Fältskog. 

– Jeg traff Agnetha før noen av oss ordentlig slo igjennom. Hun lå på Svensktoppen og jeg lå også på Svensktoppen. Vi ble hengende sammen fordi vi var nye og uerfarne, begge to.

Lene Nystrøm blir mildt sagt overrasket over at Inger Lise var omgangsvenn med Abba-legenden og nærmest forlanger at hun forteller mer om det.

–  Jeg husker at vi havnet på noen nattklubber i Stockholm og hadde det så gøy at vi våknet vel ikke før neste kveld. Det var ikke akkurat noen blåveispiker som var ute på byen. Det var uskyldig moro, men det var veldig moro. Ikke så veldig uskyldig heller. Litt, sier Inger Lise lekent med latter i stemmen.

Abba-relasjonene til Rypdal stopper ikke der.

Fikk lov til å gjøre Abba på norsk

I 1971 startet Inger Lise samarbeidet med Gro Anita Schønn og Stein Ingebrigtsen. De lagde – sammen med haugevis av gjesteartister – 21 plater i «Treff»-serien fra 1971 til 1978. Inger Lise jobbet parallelt med «Treff»-serien og sin egen solokarriere.

Platene var den tids «Absolute Music» hvor internasjonale hitlåter ble covret.

– Jeg vet ikke hvor mange plater vi spilte inn hvert år, men jeg føler at vi var i studio hele tiden. Vi bodde mer eller mindre i studio.

Rypdal kjente Stig «Stikkan» Anderson (1931-1997), manageren til Abba, og det var en hendig inngangsport til å få spille inn Abba-låter med norske tekster.

– Vi valgte selv hvilke låter vi ville synge, men når det gjaldt Abba så var det en litt annen sak. Jeg var den eneste som fikk lov til å gjøre Abba på norsk, og det var fordi at jeg hadde spilt inn «S.O.S.» og da ringte Stikkan Anderson og sa at det var så bra. Så jeg fikk lov til å gjøre flere Abba-låter, sier Inger Lise Rypdal.

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.