Lite involvert i «gjørmebadet»: Ødegaard byttet ut i pausen

Fikk 45 minutter under uverdige baneforhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amorebieta-Real Madrid Castilla 1-1

Etter 45 minutter, nesten uten å ha vært involvert i spillet, ble Martin Ødegaard byttet ut i pausen.

Unggutten startet kampen ute til høyre i en treer bak spissen Christian Benavente.

Se sammendrag av kampen øverst!

Lite involvert
Under de svært trasige baneforholdene ble det lite rom for fin fotball i oppgjøret mellom de to Segunda B-lagene.

Martin Ødegaard, som altså ble plassert ute til høyre i treeren bak spissen Christian Benavente, var lite involvert i spillet det første kvarteret. 16-åringen var faktisk bare borti ballen ved et par tilfeller – uten å gjøre seg verken vekk eller spesielt positivt bemerket.

Like før det var spilt ti minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen ved Jon Orbegozo.

Ødegaard-frispark nikket unna
Da kampen nærmet seg 20 spilte minutter fikk Castilla frispark på kanten av 16-meteren. Ødegaard slo ballen inn i feltet, men en Amorebieta-forsvarer fikk headet ballen unna.

Noen minutter seinere utlignet Castilla til 1-1. 21 år gamle Burgui plasserte ballen enkelt forbi San Miguel i Amorebieta-målet etter et nydelig innlegg.

– Dette er en parodi
Da dommeren sendte lagene i garderoben for en aldri så liten pause, var det bare å konstatere at det ikke hadde vært noen sterk spillemessig omgang. Og med tanke på de ufyselige baneforholdene, var det ikke så rart at verken Ødegaard eller noen av de andre 21 spillerne ute på «gressmatta» ikke hadde vartet opp med all verdens av lekre detaljer og godt spill.

– Det var vel ikke akkurat disse forholdene Ødegaard hadde sett for seg da han signerte for Real Madrid, humret TV 2s fotballekspert Freddy dos Santos i pausen.

– Det er ikke enkelt å spille fotball under disse forholdene, og det er omtrent umulig å sette sitt preg på kampen. Dette er jo egentlig bare en liten parodi av en fotballkamp, fortsatte han.

Martin Ødegaard ble byttet ut i pausen, flere scoringer ble det ikke. I sluttminuttene ble Castilla snytt for scoring. Reprisen viste at ballen trolig var inne, men dommeren godkjente ikke målet og dermed endte det hele 1-1.

Debuten for førstelaget lar vente på seg
Tidligere i uken var det snakk om at Martin Ødegaard kom til å få debuten sin enten i dagens La Liga-kamp mot Deportivo eller i Mesterliga-oppgjøret mot Schalke 04 neste uke.

Men på fredagens pressekonferanse i forkant av Deportivo-kampen, uttalte trener Carlo Ancelotti at han mest sannsynlig kommer til å vente en stund før han lar det norske supertalentet slippe til for førstelaget.