TILBAKE I JOBB: Tim Sherwood overtar Aston Villa.
TILBAKE I JOBB: Tim Sherwood overtar Aston Villa.

Tim Sherwood blir ny Aston Villa-manager

Den tidligere Tottenham-manageren overtar etter Paul Lambert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa bekrefter i dag at de har ansatt Tim Sherwood som ny manager. 46-åringen har signert kontrakt til slutten av 2017/2018-sesongen.

– Tim hadde en fantastisk karriere i Tottenham, ikke bare i løpet av hans korte periode som førstelagstrener, men enda viktigere: i hans rolle med å utvikle unge spillere, skriver klubben i en pressemelding lørdag formiddag.

I pressemeldingen beskrives også Tim Sherwood som en av Englands mest ettertraktede managere.

46-åringen ledet Tottenham i deler av 2013/2014-sesongen. Etter å ha overtatt for André Villas-Boas midtveis i sesongen på midlertidig basis, ble kontrakten forlenget til halvannet år.

Så lenge ble han imidlertid ikke sittende. Etter å ha avsluttet sesongen på sjetteplass, ble Sherwood sparket av klubbens ledelse. Nå er han altså tilbake som manager i Premier League.

I Aston Villa overtar han for Paul Lambert, som tidligere denne uken ble sparket. 

– Det er en stor ære for meg å lede en av de største klubbene i engelsk fotball. Jeg gleder meg stort til å komme i gang og ta fatt på denne utfordringen, sier Sherwood i pressemeldingen. 

Aston Villa leder tredje sist i Premier League, mye takket være lagets nærmest sensasjonelle måltørke. På 25 kamper har de kun scoret tolv mål.