SKAL SNU SKUTEN: Aston Villa-fansen fikk viljen sin da Paul Lambert fikk sparken. Nå skal stadion fylles og pessimisme snus til optimsme. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
SKAL SNU SKUTEN: Aston Villa-fansen fikk viljen sin da Paul Lambert fikk sparken. Nå skal stadion fylles og pessimisme snus til optimsme. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF

Fansen sparket manageren – nå drømmer de om en opptur

Avansement i FA-cupen kan bli starten på en opptur for Aston Villa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Aston Villa - Leicester på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag 13.30!

Hvis det er noen som trenger en opptur i FA-cupen, så er det Aston Villa-fansen.

Stemningen på Villa Park har vært alt annet enn god denne sesongen.

Bannere med «Lambert Out» har dominert på tribunene. Og hjelpeløsheten på banen har spredd seg blant supporterne.

Lørdag ansatte de Tim Sherwood som ny manager, men ifølge Aston Villas hjemmesider kommer ikke debuten på benken før neste helg. Det betyr at Scott Marshall sitter på benken søndag. 

Fansen ba om Lambert
Den samme fansen som i siste serierunde av 2011/12-sesongen ropte på Lambert som erstatter for Alex McLeish da klubben tapte 0-2 for Norwich.

For klubbeier Randy Lerner har stått last og brast med manager Paul Lambert. Ikke mange managere har hatt et tettere forhold til klubbeieren sin enn skotten. Og amerikaneren belønnet Lambert med en ny fireårskontrakt foran denne sesongen, etter å ha ledet Aston Villa til to 15. plasser i sine to første sesonger på Villa Park.

Men onsdag innså Lerner at noe måtte gjøres. Etter ti kamper uten seier, og lynsjestemning på tribunene, måtte Lambert gå.

– Randy Lerner og manager Paul Lambert hadde et av de tetteste forholdene i fotballen, men supporteropprøret ga amerikaneren ikke annet valg enn å sparke kameraten sin, skriver James Nursey i Daily Mirror.

Lerner valgte å takke Lambert for innsatsen i klubben.

– Jeg vil takke Paul for sitt engasjement overfor meg personlig, og overfor Villa. Og jeg ønsker ham lykke til, både personlig og profesjonelt, der fremtiden bringer ham, skriver Lerner på klubbens hjemmeside.

Se Aston Villa - Leicester på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl 13.30

Lambert hyllet fansen
Selv hadde Lambert ingen problemer med å se fansens frustrasjon.

– Jeg ønsker å hylle supporterne, som er blant de mest lidenskapelige jeg har møtt. De er i sin fulle rett til å ha store forventninger til klubben de elsker, og helt ærlig så håper virkelig de blir belønnet med suksessen de fortjener. Jeg har full forståelse for frustrasjonen deres, og jeg har hele tiden delt deres syn på at klubben er for stor til ikke å kjempe i toppen av tabellen. Jeg håper det kan skje, skriver Lambert i en pressemelding ifølge The Guardian.

Tidligere Arsenal-midtstopper Scott Marshall har fått oppdraget med å lede laget til en ny manager er på plass, og første oppgave blir å sende Leicester ut av FA-cupen.

Og et avansement i FA-cupen vil være en etterlengtet opptur for Villa-fansen.

Nå skal håpløshet og frustrasjon snus til optimisme på Villa Park. Supporterne lover i hvert fall god stemning når Leicester kommer på besøk søndag.

Lenge siden forrige FA-cup-triumf
En må tilbake til 1996 for å finne sist gang klubben vant et trofe i England. Den gangen var det Andy Townsend som kunne løfte ligacuptrofeet over hodet.

Det begynner også å bli noen år siden klubbens virkelige store år. Da Dennis Mortimer var pokalhenter både i ligaen og i serievinnercupen på starten av 1980-tallet.

Da Peter Withe og Gary Shaw var et fryktet radarpar, foret med innlegg fra Tony Morley og gjennombruddspasninger fra Gordon Cowans.

Og det er enda lenger siden klubbens sjuende og siste FA-cupseier. Den kom da Peter McParland scoret begge målene da Manchester United ble slått 2-1 i 1957.

En FA-cupfinale kan redde sesongen for Aston Villa. Men det viktigste blir uansett å redde plassen i Premier League. 

Og skulle Villa ende opp på Wembley siste helgen i mai, så sitter garantert prins William på kongetribunen.

Kronprins Charles' eldste sønn er Villa-fan, og var ifølge britiske medier selv i kontakt med en mann som kunne blitt Lamberts etterfølger.

– Jeg møtte prins William og han spurte meg «Kan ikke du komme til Aston Villa?». Jeg svarte: «Når du blir klubbformann, så kommer jeg», fortalte Ghanas landslagssjef Avram Grant til Birmingham Mail.

Se Aston Villa - Leicester på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl 13.30