UTEN STYRELEDER: Larvik Håndballklubb må ut på jakt etter ny styreleder. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
UTEN STYRELEDER: Larvik Håndballklubb må ut på jakt etter ny styreleder. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Larviks styreleder går av: – Jeg gjør det for klubbens del

Thor Edvard Mathisen ferdig i Norges beste håndballklubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om håndball her!

Torsdag kveld varslet Mathisen styret i Larvik HK at han trer til side med umiddelbar virkning.

Det melder Øslandsposten fredag.

– Hovedårsaken til at jeg går av nå og ikke venter til et årsmøte er fordi jeg tror det er best for klubben, sier Mathisen.

Den siste tiden har det blåst kraftig rundt det som utvilsomt kan betegnes som Norges mest suksessrike håndballklubb de siste ti årene.

Milliontrøbbel
Onsdag meldte TV 2 at Larviks revisor ikke hadde funnet bevis for en millionavtale som klubben hadde oppført i sitt regnskap for 2013.

– Pengene skulle ifølge klubbens ledelse komme på konto i februar 2014, men revisoren vurderte dette som så lite troverdig at han rådet klubben til å stryke inntektsposten fra regnskapet, sa BDO-sjef Trond-Morten Lindberg til TV 2.

Tidligere i februar kom nyheten om at Larvik stopper alle gjeldsbetalinger.

– Jeg har ikke stilt tøffe nok spørsmål
Larviks nå avgåtte styreleder Thor Edvard Mathisen sier til Østlandsposten at han føler ansvar for klubben, og at det er derfor han nå velger å trekke seg som styreleder.

– Jeg har ikke hørt det direkte at jeg som person burde trekke meg, men jeg leser mellom linjene og oppfatter selv at det er det beste for hele prosessen med tanke på å redde klubben. At jeg ikke har greid å finne ut av det som har gått feil føler jeg på. Jeg har ikke stilt tøffe nok spørsmål og jeg bebreider meg selv som styreleder for det, sier Mathisen.