BEST AV DE NORSKE: Rekruttløperen Elise Ringen ble Norges lyspunkt på en 22. plass under normalen i verdenscuprennet i Holmenkollen. Her fra et verdenscuprenn i Ruhpolding. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BEST AV DE NORSKE: Rekruttløperen Elise Ringen ble Norges lyspunkt på en 22. plass under normalen i verdenscuprennet i Holmenkollen. Her fra et verdenscuprenn i Ruhpolding. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ringen: – Jeg har ikke vært mentalt klar for elitelaget

Rekruttløperen(!) likevel best av de norske da Eckhoff skjøt seg bort i Kollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre uker før VM i finske Kontiolahti viste ingen av de norske skiskytterjentene medaljetakter under normalen i Holmenkollen.

Hjemmehåpet Tiril Eckhoff endte over sju minutter bak finske Kaisa Mäkäräinen, og forsvant raskt ut av stadion med mørke solbriller og hetta trekt godt over hodet.

Best av de norske var rekruttløperen Elise Ringen som traff på 19 av 20 skudd og endte på en 22. plass. 

– Det er artig å få til skytinga, men det var et sliteløp. Jeg bør vise litt bedre form i helga enn det jeg gjør i dag. Så får vi håpe både skytinga og den fysiske formen klaffer da, sier en fornøyd Ringen til TV 2 etter løpet.

For stort press
Jenta fra Levanger var hele to minutter foran Tiril Eckhoff som var nest beste norske på en 36.plass med fem tilleggsminutter.

25-åringen tror hun takler presset bedre ved å være rekruttløper litt til.

– Jeg føler at jeg mest mentalt ikke har vært klar for å ta steget på elitelandslaget, der følger det store forventninger, forteller Ringen som føler at neste år kan være riktig tid for å ta steget opp.

– Jeg takler det bedre og bedre, og føler at jeg går meg mer og mer inn på elitelaget.

Eckhoff: – Trenger ro
Treneren for skiskytterjentene, Stian Eckhoff, sier at Ringen aldri har klart å finne roen på elitelaget, og at det er derfor hun er på rekruttlandslaget.

– Det er lettere for henne å få trent i ro der, enn å ha det elitejaget hele tiden. Der forplikter det mer, og det har Elise kjent på tidligere, sier treneren.

Etter en ganske så mørk dag med et lite lyspunkt i Elise Ringen, sier Eckhoff at lillesøsteren Tiril og resten av laget trenger ro for å komme seg igjennom en tid med dårlige resultater.

– Vi må bare jobbe videre. Det har blitt mye reising på alle, og nå trenger jentene litt ro og tid hjemme, så skal vi jobbe med grunnferdigheter i en tre ukers tid før VM, sier han.

Langt ned på listene
For de norske jentene ble verdenscuprennet på hjemmebane en real tankevekker foran VM i Kontiolahti.

Tiril Eckhoff innledet sitt løp med fem tilleggsminutter på de to første skytingene og ødela alle muligheter til en plassering i toppen av resultatlista.

To fulle hus i avslutningen av løpet ble et magert plaster på såret. I mål var Eckhoff slått med over sju minutter av Mäkäräinen og endte tilslutt på en 36. plass.

Også Fanny Welle-Strand Horn skjøt seg bort i Kollen. Med fem runder tilsammen endte 26-åringen på en 53. plass, etterfulgt av enda en rekruttløper, Marion Rønning Huber, som verdenscupdebuterte med god skyting og bare to bom. 

Av de øvrige norske endte Marte Olsbu på en 51. plass med fire bom, og Synnøve Solemdal på 57. plass med også fire bom.