Sissy sniffet seg fram til kreftrammet matmor på sykehuset

LONDON/OSLO (TV 2): Hundeeier Nancy hadde ikke sett hunden sin på to uker, da hun plutselig fikk en kjempeoverraskelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen tvil om at det kan være uvanlig sterke bånd mellom hund og eier, men den knøttlille schnauzeren Sissy savn av matmor Nancy Franck topper det meste: De siste to ukene har Franck nemlig ikke sett hverken Sissy eller den andre hunden sin, på grunn av en stor kreftoperasjon. 

Det ble kanskje litt for rolige dager for Sissy, for lørdag stakk hun av hjemmefra, til matfar Dales store fortvilelse.

Oppdaget i lobbyen

Han hadde imidlertid aldri sett for seg hva som var i ferd med å skje: Sissy beinet nemlig avgårde de om lag 20 kvartalene til sykehuset hvor Nancy er innlagt. 

– Vi tittet og plutselig var en hund i fullt firsprang gjennom lobbyen, sier Samantha Conrad, vekter ved sykehuset Mercy Medical Center, til KCRG.

– Da tok vi en titt på halsbåndet hennes og innså at hunden bodde minst 15 kvartaler unna, sier Conrad. Deretter ringte hun Nancys ektemann Dale, som fortsatt var på leting etter rømlingen.

Kjærkomment gjensyn

Deretter innså de hvorfor Sissy hadde tatt turen – matmor var jo i samme hus!

– Jeg aner ikke hvordan hun klarte å finne rett sted og komme seg inn dørene, sier Nancy Franck selv, som ble meget overrasket over å få besøk.

Etter noen slitsomme uker på sykehuset etter en stor kreftoperasjon, var det et kjærkomment gjensyn for Nancy:

– Jeg spurte om de hadde smuglet hunden inn på sykehuset. «Nei», sa de, «hun snek seg inn helt på egen hånd». Det var aldeles fantastisk å se henne. Helt perfekt! Jeg er glad hunden fikk dette innfallet, forteller hun.

– Jeg ante ikke hvor hun hadde stukket. Hun har aldri stukket av fra oss før, sier Dale Franck.

Familien forteller til lokale medier at de aldri heller har tatt med hunden til sykehuset, men at Nancy jobber et kreftsykehus like ved – hunden har vært i bilen tidligere når de har kjørt henne til jobb.