NY FUNKSJON: Minnekontoforvalter er navnet på Facebooks nye funksjon. (Foto: Facebook)
NY FUNKSJON: Minnekontoforvalter er navnet på Facebooks nye funksjon. (Foto: Facebook)

Ny Facebook-funksjon oppdaterer profilen din – etter at du er død 

Ny funksjon gir deg mulighet til å legge ut en siste hilsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva skjer med Facebook-kontoen din når du dør? Om du ikke allerede har gitt noen andre tilgang til å endre eller slette kontoen din, risikerer du at det vil ta tid før kontoen blir slettet. 

Nå har Facebook derimot lansert en ny tjeneste som skal sikre brukerne også etter sin død. Funksjonen «minnekontoforvalter» gir deg mulighet til å få lagt ut en melding på din profil etter at du er død. 

Minnekonto

Ved å velge ut en spesiell person som din minnekontoforvalter, vil personen få tilgang til å legge ut en melding på din brukerkonto etter at du er død. Personen vil ikke få adgang til å logge på kontoen din eller tilgang til dine private meldinger. Personen vil derimot ha mulighet til å godkjenne nye venneforespørsler, oppdatere profilen, forsidebildet ditt, lagre statusoppdateringer og bilder.

Tidligere har det kun vært mulig å «hedre» eller fjerne profilen til en person som har gått bort. Ofte har dette har lang tid.

«Vi vil hedre Facebook-kontoen til en avdød person når vi mottar en gyldig forespørsel om dette. Vi prøver å unngå at henvisninger til hedrede brukerkontoer vises på Facebook på måter som kan være ubehagelige for avdødes venner og familie, og vi vil også iverksette tiltak for å beskytte den avdødes personvern ved å sikre brukerkontoen», skriver Facebook.

I tillegg kan familiemedlemmer be om at Facebook fjerner profilen den til avdøde.

Ønsket å bevare bilder

Den nye funksjonen er et resultat av at familier til avdøde Facebook-brukere har kontaktet selskapet med ønske om å bevare bilder og statusoppdateringer fra den avdødes profil.

– Ved å snakke med mennesker som har opplevd et slik tap, oppdaget vi at vi kan gjøre mer for å støtte de som er i sorg og de som hadde en klar mening om hva som skulle skje med brukerkontoen til den avdøde, skriver Facebook i en pressemelding. 

Ifølge Facebook er ikke minnekontofunksjonen tilgjengelig i Norge enda.