Biff Pebre

Lime- og chilimarinert entrecôte servert med pebre - "en hot salsa”, bakte søtpoteter og avocadomos. 

Dette trenger du:

800 gram – 1 kg godt mørnet entrecôte i biffstykker
Marinade :
1 ss frisk koriander
1 ss frisk basilikum
1 ss frisk mynte
2 fedd hvitløk
1 lime
1 ss sterk chilisaus
1/2 dl appelsinjuice/presset saft fra appelsin
½ dl olivenolje
Salt, grovmalt pepper når biffene stekes/ grilles

Pebre - hot salsa:
2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
1/2 dl vann
1 rød chili uten frø
2 fedd hvitløk
1 finhakket løk
3-4 ss finhakket frisk koriander
1/2 ss finhakket frisk oregano

 

Slik gjør du:

Marinade:
Finhakk mynte og hvitløk, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden.
Legg biffen i en frysepose og hell over marinaden.
Vend på posen slik at marinaden fordeler seg mellom biffen.
Legg kaldt i kjøleskapet 5-7 timer, eller i romtemperatur i 1-2 timer.

Pebre:
Pisk sammen olivenolje, eddik og vann, tilsett resten av ingrediensene, bland godt sammen og la stå og trekke smak i 2-3 timer.

Skrell og del søtpoteter i båter, vend inn olje, salt, pepper og saft fra lime.
Bak/stek i stekeovn ved 225 °C i 40-50 min.
I mens den er i oven, kan du grille eller steke biffene.
Ta biffene ut av marinaden, tørk lett med litt kjøkkenpapir, dryss på salt og pepper og stek biffen i stekepanne/ grillpanne eller på grill.
Dryss på salt og pepper når biffene grilles eller stekes.