Mitsubishi lover langt sprekere design når de skal rulle ut andre generasjon av den kompakte crossoveren ASX. Denne bilen skal vises første gang på bilutstillingen i Geneve som åpner dørene i begynnelsen av mars.
Mitsubishi lover langt sprekere design når de skal rulle ut andre generasjon av den kompakte crossoveren ASX. Denne bilen skal vises første gang på bilutstillingen i Geneve som åpner dørene i begynnelsen av mars.

Norsk suksessmodell får en lillebror

Det handler om SUV og ladbar hybrid.

Mitsubishi var virkelig tidlig ute da de lanserte sin Outlander PHEV i 2013. Dette er verdens første ladbare hybrid-SUV, med et offisielt gjennomsnittsforbruk på bare 0,19 liter/mil.

Du kan lade den fra stikkontakten på garasjeveggen hjemme. Og hvis du har mye småkjøring – og er flink til å lade ofte – kan det gå lenge mellom hvert besøk på bensinstasjonen. Da vil du nemlig i praksis kunne kjøre på strøm det meste av tiden.

Følger opp

Mitsubishi var altså tidlig ute, men nå kommer flere bilprodusenter etter. En av dem er Volkswagen-konsernet som allerede har kommet med ladbare hybridutgaver av både VW Golf og Audi A3.

Outlander PHEV er en suksess i Norge.
Outlander PHEV er en suksess i Norge.

Til sommeren kommer VW Passat i en slik utgave, det er en bil som virkelig kan komme til å bite fra seg på salgsstatistikkene.

Men Mitsubishi ligger ikke på latsiden de heller. I begynnelsen av mars skal de nemlig vise det som i praksis blir en lillebror til Outlander PHEV, det skjer på bilutstillingen i Geneve.

Her får du nesten elbil "på kjøpet"

Sprekere design 

Bilen blir også oppfølger til dagens ASX, en kompakt crossover som særlig solgte bra i det norske markedet de første årene. Senere har salget dabbet av, blant annet som en følge av at en rekke nye konkurrenter har kommet til.

Nye ASX skal ikke bare bli en teknologisk avansert bil. Mitsubishi lover også at designet skal bli langt sprekere enn på dagens modell.

Du skal lete lenge etter et smartere bilkjøp

Ikke kjedelig!

- Vi har blitt beskyldt for å være kjedelige. Det er over. Det du får se i Geneve, vil bevise det, sier en talsmann for Mitsubishi, til bransje-nettstedet Automotive News.

Mitsubishi har så langt sluppet et par skissebilder av bilen, som hinter mot at dette blir langt mer sporty enn ASX. 

Slik sett blir den en forsmak på designretningen Mitsubishi ønsker å gå i de kommende årene. Det vil igjen bety at det nok blir omfattende endringer på Outlander, når tiden er inne til å erstatte dagens versjon.

Norsk suksess

Her opplever Mitsubishi forresten en real salgsøkning etter at prisen gikk ned ved nyttår, dette som følge av lavere avgifter. Da ble Outlander PHEV 32.000 kroner billigere.

I fjor passerte den norske importøren 2.000 solgte biler, og januar rundet man 300 kontrakter på bilen. Nå øker de bestillingene fra fabrikken for å møte etterspørselen.

Å få inn en modell hakket under i størrelse, men med samme teknologi, er svært godt nyheter for Mitsubishi. Det er ventet at nye ASX er på plass til neste år.

Nå skal familiebilen gå på strøm også

Sporty og karakteristisk front, dette minner ikke mye om dagens ASX!
Sporty og karakteristisk front, dette minner ikke mye om dagens ASX!

Kuttet prisen med 100.000 kroner på egen Norges-modell

 

Laster inn forumet...