Heldige Arsenal reddet av Özil-magi

Bunnlaget Leicester rystet et svakt Arsenal-lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Leicester 2-1

Det som så ut til å bli en komfortabel dag på jobben for Arsenal-spillerne utviklet seg til et nervedrama mot bunnlaget Leicester. Noen få sekunder med Mesut Özil-magi var imidlertid nok til å ta tre poeng. Theo Walcott ble matchvinner med sin scoring fem minutter før pause.

– Jeg skal ikke lyve. Dette var ikke den beste kampen vi har spilt, men vi fikk de tre poengene, sier Walcott.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

– Jeg skjønner ikke at Leicester ligger på bunnen av tabellen. Til tider spilte de veldig god fotball. De er et av de beste lagene som har kommet til Emirates denne sesongen, legger han til. 

Det er også Arsenal-manager Arsene Wenger enig i. 

– På 1-2 ble vi nervøse, men vi spilte mot et godt lag. Jeg er overrasket over at de ligger på bunnen, sier han.

Svak Arsenal-åpning
Alexis Sanchez var tilbake i startoppstillingen til Arsene Wenger etter to kamper på sidelinjen med en strekkskade. At han hadde Mesut Özil og Theo Walcott rundt seg gjorde ikke oppgaven lettere for bunnlaget Leicester, som ikke hadde slått Arsenal på over 20 år før tirsdagens kamp.

Men Riyad Mahrez og bortelaget hadde ingen planer om å gi Arsenal poengene uten kamp. 23-åringen fra Algerie skuslet bort to gode muligheter før hjemmelaget hadde fått fart på beina.

Özil-magi
Da muligheten først kom, var den til gjengjled av det store slaget. Theo Walcott havnet alene med keeper, men avslutningen var ikke i nærheten av samme kvalitet som stikkeren fra Özil.

Tyskeren viste frem pasningsfoten igjen like før halvtimen var spilt. Det presise hjørnesparket endte opp hos Laurent Koscielny, som enkelt kunne bredside The Gunners i føringen.

Det var Özils andre målgivende pasning på Arsenals fire siste kamper. Legg til tre scoringer, og det er lett å skjønne at midtbaneteknikeren er i ferd med å finne storformen.

Fem minutter før pause ville Özil på scoringslisten selv, men Leicester-keeper fikk en hånd på tyskerens suser fra 25 meter. Returen endte opp i beina på Walcott, som med strak vrist dundret ballen ned i lengste hjørne. 

Skremte Arsenal
Det var et slagent Leicester-lag som tuslet i garderoben, men i andre omgang hevet bortelaget seg. Det ble for alvor fyr i teltet da Andrej Kramaric reduserte til 1-2 et kvarter ut i omgangen.

Et nervøst Arsenal-lag fikk aldri flyt i spillet mot hardtarbeidende Leicester-spillere. Og bortelaget var svært nær et utligningsmål da Mahrez luftet skuddfoten etter 72 minutter. Ballen smøg seg noen få centimeter utenfor stolpen til Ospina. Ti minutter før slutt fikk Leicester nok en kjempemulighet. Kramaric kunne blitt tomålsscorer da han kom alene med Ospina, men kroatens avslutning havnet rett i klypene på hjemmelagets sisteskanse. 

Arsenal-duoen Sanchez og Aaron Ramsey forlot begge banen i 2. omgang med skader. 

– Sanchez fikk en smell i kneet, men det er ikke alvorlig. Ramsey fikk en muskulær skade. Det er mer urovekkende, sier Wenger.