Tårevåt Klaus Sonstad om skilsmissen:  – Det var jævlig kjipt

Forteller om brudd og savn av barna i En kveld hos Kloppen. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder Klaus Sonstad (45) er en av tre kjente mennesker som gjester En kveld hos Kloppen mandag.

Mens Sonstad og vertinne Solveig Kloppen (43) forbereder kveldens lakseforrett, er det tid for de nære betroelsene.

Skilsmissebarnet Klaus hadde tidlig bestemt seg for at han ikke skulle følge i foreldrenes fotspor, men slik ble det altså ikke. 

– Jeg skulle jo aldri skille meg. Jeg skulle aldri utsette ungene mine for det samme ... og i hvert fall ikke to ganger, sier 45-åringen i videoen du kan se ovenfor. 

– Nei, det var jo jævlig kjipt, hele greia. Det var selvfølgelig dødskjipt. Det er jo helt dritt å gjøre, fortsetter han.

Må tørke tårene når han snakker om barna

Barna Milla og Magnus var unge da Sonstad og kona Nina Fjelnset valgte å gå hvert til sitt.

– Magnus var fem, snart seks, og skulle snart begynne på skolen. Milla var tre og skjønte mindre av det. Det var ille, altså. Det som er råest ... 

Sonstad tar en pause og tørker tårene. 

– Jeg kunne sagt at det var løken som fikk meg til å gråte, men det er jo fennikel, ler han i gråten. 

– ... Det jeg husker veldig godt var første gang de var på besøk hos meg. Å komme hjem da de hadde dratt den første uka etter at de hadde vært på besøk ... Den mandagen de dro til moren sin ... Den stillheten i huset, det var helt for jævlig. Jeg måtte bare dra ut. Sengen var uoppredd og lekene lå der og ... Sånn tror jeg veldig mange har det, rett og slett. Det var ille, men så vender man seg til alt.

Trøstet seg med lefser og julebrus etter foreldrenes skilsmisse

I programmet forteller Sonstad også historien om foreldrenes skilsmisse. De radikale trønderne skilte seg på en tid der sånt ikke var spesielt vanlig, og Klaus tok bruddet tungt. 

Hendelsen bidro også til at han gikk opp i vekt. 

– Jeg ble tjukk da mamma og pappa skilte seg, begynner han.

– Jeg var åtte eller ni. Da begynte det å skli ut en periode. Det ble litt sånn trøstespising. Moren min hadde full jobb og tre unger, faren min flyttet til byen. Vi skulle ofte ordne litt mat selv, og da spiste jeg lefser og julebrus, fortsetter 45-åringen.

Sonstad minnes spesielt ett øyeblikk som opplevdes som vondt. 

– Jeg husker at pappa kom for å si hadet til oss, og da ville jeg at han skulle dra før mamma kom hjem så hun ikke skulle bli utsatt for den opplevelsen. Det var ikke noe kult, jeg husker at jeg tenkte «gå, gå, gå!». Det var helt rått. Jeg tok ansvar da og var åtte-ni år. Det var helt ko-ko. 

– Føles psycho-rart å snakke om det!

Til tross for at tårene renner hos både Sonstad og Kloppen under preparering av forretten, sitter latteren også løst i sistnevntes hjem i Tåsen Hageby i Oslo. 

Sonstad er også temmelig imponert over at hans kvinnelige kollega har klart å lure ham inn på emosjonelle samtaleemner. 

– Dæven, jeg må innrømme at jeg ikke hadde noen tanker om hvordan dette skulle bli, men at du skulle klare å få meg utpå med de tingene her! Det føles ekstremt bra, men også psycho-rart å stå og snakke om disse tingene over en fennikel. 

Se Klaus Sonstad, riksrevisor Per-Kristian Foss og Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth i En kveld hos Kloppen mandag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se tidligere programmer på TV 2 Sumo (krever innlogging).