Boasson Hagen er blitt muskelmann

Måtte gå opp i størrelse på sykkeltrøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen har lagt på seg så mye muskler at sykkeltrøyen ikke passer lengre.

– Den ble litt tight, forteller han til TV 2 og ler.

Vi sitter ved bassengkanten utenfor hotellet til MTN-Qhubeka i Doha og det er dagen før Tour of Qatar. Solen skinner, gradestokken viser 25 grader og selv om det bare er februar, er sommerkroppen allerede i boks.

Denne vinteren har han nemlig trent mye styrke.

– I fjor var jeg i underkant av 73 kg. Nå viser vekta 78, forteller han.

Derfor passer ikke lengre trøyene han fikk utdelt av sitt nye lag på treningsamling i Sør-Afrika i november.

– Jeg har litt mer å dra på, men jeg har mer å trykke på med også. Forhåpentligvis så vil dette føre til bedre avslutninger og bedre rykk.

Etter en fantastisk start på proffkarrieren, med store triumfer i både HTC Highroad og Team Sky, har Boasson Hagen stagnert de siste årene. Etter at fjorårssesongen endte uten en eneste seier, valgte han å endre treningsregimet. Han fikk tilbake sin tidligere trener, Fredrik Mohn, og har i sesongoppkjøringen brukt mindre tid på sykkelen enn de siste vintrene.

– Jeg har fokusert på styrketrening - og basistrening for mage og rygg. I tillegg har jeg gått en del på ski, noe jeg nesten ikke har gjort de siste 3-4 årene. Jeg har gått tilbake til det jeg gjorde i gamledager, så får vi se om det funker.

I Sky var langrenn fy-fy.

- De har liten kunnskap om det og vet ikke hvor bra trening det er. Jeg vet ikke om afrikanere har mer peiling på ski, men de sier i alle fall at det er greit at jeg gjør det.

– Får vi se den gamle Edvald tilbake nå?

– Det er det som er målet. Jeg vil vinne mer enn jeg har gjort de siste årene, svarer han.

Seksdagersrittet Tour of Qatar starter søndag med en 136 km lang etappe gjennom ørkenen. Boasson Hagen har allerede én konkurranse i beina - fra Mallorca for ei drøy uke siden - men dette blir den første, ordentlige testen.

– Jeg føler meg bra forberedt og gleder meg til å få målt formen opp mot de andre. Det er noen år siden jeg syklet her i Qatar forrige gang, men jeg vet hva som møter oss: Sand, sidevind og fighting for posisjonen.

Katjusjas Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm deltar også i dette seksdagersrittet.