PÅ MED LUE: Snødrev og sur vind til tross – turen i stampen var en suksess lørdag kveld, forteller det badeglade paret. Foto: Privat
PÅ MED LUE: Snødrev og sur vind til tross – turen i stampen var en suksess lørdag kveld, forteller det badeglade paret. Foto: Privat

Hans (54) trosset ekstremværet «Ole» for å bade i stampen

Her koser Hans Sandsdalen seg i badestampen på hytta ved Juksavatn i Balsfjord i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At ekstremværet Ole raser rundt ham, tar han liten notis av. Sandsdalens bedre halvdel Gørhild Olsen (50) foreviget situasjonen.

– Det var mye sne og vind, sier Gørhild til TV 2.

Hadde bestemt seg

Paret er på hytta ved Juksavatn i Balsfjord i Troms, og hele dagen hadde de ventet på at ekstremværet Ole skulle ta tak. Samtidig holdt de på med å fylle den nye badestampen.

– Hans var litt over gjennomsnittlig interessert i å prøve den. Den skulle prøves i dag. Han er en målbevisst fyr, og hvis han har bestemt seg for å bade, så skal han bade, forklarer Gørhild.

38 graders vann

Mens de fyrte for å få brukbar temperatur i stampen, så de at stormen nærmet seg. Etter tre-fire timer var vannet godt og varmt. Og selv om været ikke var det beste, hoppet Hans oppi stampen.

– Jeg måtte jo oppi jeg også. Vannet holdt 38 grader, og med lue på hodet gikk det helt fint, forsikrer Gørhild.

Hytta har verken vann eller strøm, så eventuelle strømbrudd er de ikke bekymret for. Lørdag kveld mener de to at uværet har løyet litt, så de slapper av med hyttekos.

– Vi har vært ute ei vinternatt før, ler Gørhild Olsen.

Følg uværet i TV 2s livesenter.