Chelsea vant på Villa Park - økte avstanden til City

Serieleder Chelsea vant 2-1 da Aston Villa endelig fikk slutt på måltørken.  

Aston Villa - Chelsea 1-2

Serieleder Chelsea var på forhånd store favoritter mot et Villa-lag som ikke hadde scoret i Premier League siden 20. desember i fjor mot Manchester United.

Og i motsetning til hjemmelagets måltørke brukte Chelsea-maskineriet bare åtte minutter på å få ballen i mål. Oscar løp nedover på høyrekanten og la 45 grader inn til Willian som spilte ballen videre til Eden Hazard. Belgieren hadde få problemer med å styre ballen inn i lengste hjørne.  

Aston Villa var så absolutt med på notene i første omgang, men klarte ikke helt å spille seg til de store sjansene.

Endelig Villa-mål
I andre omgang - etter å ha spilt ti timer og 59 minutter uten å score mål - satt den endelig for Aston Villa.  Det måtte en corner og en forsvarsspiller til for at måltørken skulle ta slutt. Drogba headet vekk corneren. Klareringen havnet hos Carles Gil som dro seg forbi en spiller og la inn mot bakre stolpe. Der kom midtstopper Jores Okore luskende helt alene og stanget ballen i mål.

Men Chelsea ga seg ikke og presset på for et vinnermål ved blant andre Willian og Didier Drogba. Etter 66 minutter klinket Branislav Ivanovic til med venstreslegga og sendte bortelaget tilbake i ledelsen. 

– Det var en bra halv volley. Jeg er glad for målet, men jeg er ikke fornøyd med min egen prestasjon i kampen, sa Ivanovic etter kampen.

Økte avstanden til City
Chelseas mye omtalte nyervervelse, Juan Cuadrado, spilte de siste ti minuttene. Tabelltoer Manchester City klarte bare uavgjort mot Hull i sin kamp lørdag og Chelsea leder nå serien med syv poeng. Aston Villa er å finne på 16. plass, men kan forbigås av Burnley søndag. 

Mourinho: – Jeg liker Villa
Chelsea-manager José Mourinho var tydelig fornøyd med seieren. Etter kampen var han full av lovord om sine motstandere.

– Jeg liker Villa. De har gode spillere og er gode på kontringer. Det var en vanskelig kamp for oss. Villa Park er en vanskelig plass å spille. Jeg likte ikke begynnelsen av andreomgangen for vår del. Bortsett fra det så kontrollerte vi kampen, sa Mourinho etter kampen. 

– Før eller senere må de score. Og de gjorde det i dag. De har mange gode spillere og mange strenger å spille på. Det var en viktig seier for oss, sa han videre. 

Mourinho var også glad for at tabelltoer Manchester City spilte uavgjort. 

– Vi må bare konsentrere oss om oss selv. Jeg likte at City spilte uavgjort i dag, men vi fokuserte ikke på dem før kampen.