Denne hekken synes vi er langt mer sexy enn den en viss Kardashian tjener til livets opphold med. Kanskje kan denne modellen hjelpe Infiniti til  et gjennombrudd i Europa.
Denne hekken synes vi er langt mer sexy enn den en viss Kardashian tjener til livets opphold med. Kanskje kan denne modellen hjelpe Infiniti til  et gjennombrudd i Europa.

Se hvem som kommer med ny SUV-barsking

Bygger på en populær bil i Norge.

Laster inn forumet...

Kompakte SUV-er, eller crossovere, er i vinden som aldri før. En av modellene som har truffet godt, er Mercedes GLA. Den kom i fjor, og har markert seg sterkt på salgslistene.

Nå er  den utgangspunkt for en ny og spennende konkurrent. Infiniti QX30.

Infititi er Nissans luksusmerke og de er ikke mye til stede i vår del av verden.  Men kanskje kan det bli et mer vanlig merke også her i Europa når denne bilen kommer på markedet. 

Les også: Slik skal luksus-merkert erobre Europa

Debuterer snart 

Infiniti har i alle fall bestemt seg for å satse skikkelig på den nye modellen. QX30 baserer seg i utgangspunktet på Q30 – en bil som skal konkurrere i Golf-segmentet. 

Mens en produksjonsklar QX30 fortsatt er et stykke unna, har spionbilder som ble tatt nå nylig vist at Q30 raskt begynner å nærme seg produksjonsklar. Når den er ferdig, vil vi også få et veldig tydelig inntrykk av hvilket design det blir på crossover-varianten.

Inntil videre er bildet du kan se i saken her den eneste teaseren som er sluppet. Men planen er at konseptbilen skal vises fram under bilutstillingen i Geneve i neste måned. Dit drar Broom.no-redaksjonen mannssterke, og vi vil naturligvis holde dere oppdatert.

Les også: Ny modell skal inn i status-kampen

Mye Mercedes i bunnen

Inifiti tar mål av seg å konkurere med premiummerker som Audi, Mercedes og BMW. Vi snakker dermed om en bil som vil gå i strupen på GLA, X1 og Q3. 

Og siden den teknisk sett bygger på samme plattform som GLA, burde utgangspunktet være bra. 

I tillegg vil dessuten hele drivlinjen stamme fra Mercedes GLA. Det vil si en håndfull firesylindrede motorer, både med diesel og bensin.

Men den morsomste motoriseringen av dem alle, den spinnville 2-literen på 360 hk som står i GLA 45 AMG, blir ikke å finne i Infinitis motorutvalg. 

Les også: Brukt Infiniti: Dette er et sjeldent tøft syn

Lite kjent i Norge 

Selv om vi bare har fått et lite glimt av hvordan denne bilen skal se ut, må vi si at vi finner mye å glede oss over. Denne hekken ser i alle fall barsk ut.

Og Infiniti selv er ikke akkurat beskjedne når de omtaler bilen. De mener det stilige designet vil trekke til seg en helt ny generasjon av premiumkunder i crossover-segmentet.

Per i dag blir ikke Infiniti importert til Norge - og på bruktmarkedet er det i skrivende stund kun TO Infiniti til salgs. 

Les også: Gjør et kupp på ukjent luksus-SUV