Det nærmer seg premiere for en svært spennende nyhet fra Kia. Dette er Trail'ster - en konseptbil som går på strøm og har firehjulstrekk.
Det nærmer seg premiere for en svært spennende nyhet fra Kia. Dette er Trail'ster - en konseptbil som går på strøm og har firehjulstrekk.

Denne kan ta Norge med storm

Kia gir oss en ny smakebit på elbil med 4x4.

En av elbilene som virkelig har slått an i Norge, er Kia Soul Electric. Kia kan ikke beskyldes for å være tidlig ute med elbil, men de kom godt da de først kom.

Soul markerer seg med litt mer rekkevidde enn de fleste konkurrentene, med særpreget design - og med gunstig prislapp.

Så ble da også importørens kvote borte på et blunk. Det ble raskt lange ventelister, noe Kia delvis har klart å bøte på ved å få ta inn biler fra andre europeiske importører.

Navnet er klart

Men dette kan nok bare være en forsmak i forhold til modellen Kia snart skal vise fram for første gang.

I forrige uke kom første bildedrypp på den. Nå gir Kia oss et litt bedre inntrykk av bilen, med bilde som viser deler av hekken og siden.

Vi får også vite navnet på konseptbilen: Den heter Kia Trail'ster. Og her er det altså snakk om en kombinasjon som i utgangspunktet er helt perfekt for norske forhold: Elbil og firehjulstrekk. 

Tesla med 700 hestekrefter og 4x4 blir en prisbombe

Urbane i villmarken

Ut fra bildene Kia har sluppet, kan vi se at Soul får en god dose offroadstyling, med kraftige hjulbuer og en klassisk skliplate under støtfangeren.

Her er det nok også snakk om økt bakkeklaring. Kia beskriver den selv som bilen for de urbane som også ønsker å komme seg ut i villmarken. Akkurat det kan vi jo ta med en klype salt, her er det neppe grunn til å vente terrengegenskaper ut over det vi finner i de fleste firehjulstrekkere.

Her presenterer de en stor bilnyhet

Attraktiv lillebror

Soul har i dag "bare" forhjulstrekk, men det er neppe bare den elektriske versjonen som skal få firehjulstrekk.

Kia har i flere år hatt stor suksess med crossoveren Sportage. Med 4x4 kan Soul i praksis gå inn i klassen under denne, og med det stjele markedsandeler fra mer tradisjonelle småbiler.

Trail'ster skal debutere på bilutstillingen i Chicago, den åpner dørene 12. februar.

Egentlig utsolgt - men du kan snike i køen

En har suksess, den andre kjemper for å overleve 

Laster inn forumet...