FULGTE ROBINSON TIL TV 2: Christer Falck har ledet Robinsonekspedisjonen i en rekke år. Da han nylig signerte med TV 2, fikk han lagt inn en egen danseklausul i kontrakten. Foto: Anton Soggiu/TV 2
FULGTE ROBINSON TIL TV 2: Christer Falck har ledet Robinsonekspedisjonen i en rekke år. Da han nylig signerte med TV 2, fikk han lagt inn en egen danseklausul i kontrakten. Foto: Anton Soggiu/TV 2

Christer Falck nektet å signere TV 2-kontrakt uten en helt spesiell klausul

Robinson-programlederen får også en helt unik kompensasjon hvis kontrakten blir brutt.

Søndag skal Robinsonekspedisjonen for aller første gang sendes på TV 2. Selv om kanalen og deltakerne er nye, er programlederen den samme. 

Da Christer Falck (45) gjestet innspillingen av fredagens Senkveld, fortalte han at han fikk lagt inn en helt spesiell klausul i kontrakten før han skrev under med Norges største kommersielle TV-kanal. 

Den lyder slik:

– TV 2 skal ikke under noen omstendighet be oppdragstageren Christer Falck om å danse eller bevege kroppen koordinert til levende eller allerede innspilt musikk.

Og jammen blir det ikke enda et hakk merkeligere.

– Hvis dette mot formodning skulle skje, vil TV 2 kompensere dette med en eske valgfri konfekt. 

Nekter å danse – på TV eller hjemme

Det er en lattermild Falck som forklarer bakgrunnen for den unike kontrakten.

– Ja, det er enkelte ting man ikke skal gjøre her i livet, begynner han.

– Jeg husker da jeg var på TV 2 for å skrive under kontrakten, og så spurte de om jeg ville være med på Mitt Dansecrew. Da tenkte jeg «vet du hva, jeg har blitt spurt om å være med i Skal vi danse seks eller sju ganger på rad, og jeg kommer ikke til å danse noen gang i mitt liv! I hvert fall ikke på TV!», fortsetter 45-åringen.

Han avslører at han ikke beveger kroppen koordinert til levende eller allerede innspilt musikk når det ikke er noen som ser ham, heller. 

– Jeg danser ikke en gang hjemme når jeg hører på Prince og tenker at «dette er fantastisk». Jeg blir helt statisk, og det er min måte å nyte musikken på, å bare lytte. Og da fikk jeg det med i kontrakten.

Ble forhatt etter Robinson-deltakelsen

I 1999 var Falck deltaker i den første sesongen av Robinsonekspedisjonen. Som deltaker var han kontroversiell, og da realityserien gikk på TV, ble han gjerne omtalt som «riksklysa». 

– Det var en hjemmeside som het «Hjemmesiden mot Christer Falck», minnes programlederen. 

– Dette var i 1999, så det var ikke så mange på internett, men den hadde 100.000 følgere, ler han.

Og selv om TV-deltakelsen hans mottok blandede kritikker, endte det med både seier og jobb som programleder fra sesongen etter. 

– Jeg hadde en pressesjef i TV3 som hadde fått henvendelser fra andre kanaler om å være med på småting som å være sidekick i Mandagsklubben. Så da fant hun ut at det var et fantastisk oppslag: «Alle kanalene vil ha Christer Falck!». Det ble et to siders oppslag i VG. Og da tenkte de i TV3 at «hvis alle vil ha ham, skal pokker meg vi ta ham». Så da fikk jeg Robinson servert på et sølvfat.

Om kanalbyttet: – Som å gå fra Hønefoss til Rosenborg

Når serien begynner for 14. gang på søndag, er det i følge programlederen all grunn til å glede seg. 

– Det eneste som er viktig i Robinson, er at man har en bra casting. Er det en bra cast, blir det bra, er det en dårlig cast, blir det dårlig. Vi er blitt flinkere til å flinkere til å luke ut de kjedeligere. Jeg har sagt det før og aldri jugd, og i år er det helt sjukt bra! 

45-åringen forteller at han også er funnet seg godt til rette i TV 2, selv om det er noen forskjeller fra sin gamle arbeidsplass. 

– Det er litt som å være stjernespissen på Hønefoss og så gå til å bli en vanlig venstreback på Rosenborg, humrer Falck.  

Se Senkveld fredag klokken 22.15 på TV 2. Premieren på Robinsonekspedusjonen ser du på samme kanal søndag klokken 20.00.